Σκορδαλιά με καρύδια και ψωμί παραδοσιακή

2015-03-25
σκορδαλιά με καρύδια
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Σου παραθέτω την τέλεια συνταγή για σκορδαλιά με καρύδια και ψωμί παραδοσιακή, προκειμένου να φτιάξεις το πιο γρήγορο και νόστιμο συνοδετικό για τον μπακαλιάρο σου ή ακόμα και το ψωμί σου. Για κάποιον που δεν αγαπά τα καρύδια είτε παρουσιάζει κάποια αλλεργία σε αυτά, μπορεί να τα αντικαταστήσει με όποιον άλλο ξηρό καρπό επιθυμεί, δίνοντας μία λιγάκι διαφορετική πινελιά στο τελικό αποτέλεσμα. Είναι μια από τις κλασικές συνταγές για σκορδαλιά που θα βρεις στον ιστότοπο μας με την διαφορά ότι δεν περιέχει πατάτα. Περιμένω να μοιραστείς τα σχόλια σου αλλά και τις πιθανές παραλλαγές της συνταγής μαζί μου.

Υλικά

  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/5 φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια
  • 4 κουταλιές σούπας ξύδι
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά τοποθετούμε το ψωμί μας σε ένα μπώλ γεμάτο νερό και το αφήνουμε λίγα λεπτάκια προκειμένου να μουλιάσει.

Βήμα 2

Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα σκόρδα από το περίβλυμά τους και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ ή σε γουδί.

Βήμα 3

Στο ίδιο σκεύος προσθέτουμε και το αλάτι, το ψωμί αφού το στραγγίσουμε καλά τα καρύδια και χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά μας.

Βήμα 4

Αφού γίνουν ένας πολτός τότε ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ξύδι ανακατεύοντας.

Βήμα 5

Όταν το μίγμα μας πάρει την ιδανική υφή η συνταγή μας είναι έτοιμη.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή