Σμυρνέικα κουλουράκια βουτύρου αφράτα και αυθεντικά με αλισίβα

2015-04-30
Σμυρνέικα κουλουράκια βουτύρου αφράτα και αυθεντικά με αλισίβα
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Παρακάτω θα διαβάσεις μια νοστιμότατη παραδοσιακή πρόταση για να φτιάξεις τα σμυρνέικα κουλουράκια βουτύρου αφράτα και αυθεντικά με αλισίβα όπως τα έφτιαχνε η κυρία που είχαμε στο σπίτι που ήταν από την Σμύρνη. Είναι μια από τις ωραιότερες συνταγές με κουλουράκια που σου έχουμε παρουσιάσει και μπορείς να τα καταναλώσεις όλες τις ώρες της ημέρας σου αλλά προτείνονται κυρίως σαν δεκατιανό ή σαν απογευματινό σνακ και σαν βουτήματα με τον καφέ ή το τσαγάκι σου. Είναι αρκετά αφράτα, περιέχουν πορτοκάλι, βούτυρο και βανίλια και σου προτείνω οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις για να τα απολαύσεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις και τα σχόλια σου στον αντίστοιχο χώρο που βρίσκεται στο τέλος της σελίδας αυτής.

Υλικά

  • 1.280 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1 ποτήρι του νερού αλισίβα
  • 2 ποτήρια του νερού χυμός πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  • 2 κουταλιές της σούπας μπαίκιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές του γλυκού σόδα
  • άρωμα βανίλιας
  • 4 κιλά αλεύρι σκληρό
  • 1 αυγό για το τέλος

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε καλά το βούτυρο, μέχρι να ασπρίσει.

Βήμα 2

Προσθέτουμε λίγη - λίγη τη ζάχαρη.

Βήμα 3

Όταν αφρατέψει, ρίχνουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Βήμα 4

Κοσκινίζουμε σε άλλη λεκάνη το αλεύρι με τη μπαίκιν και τη σόδα.

Βήμα 5

Ρίχνουμε λίγο - λίγο αλεύρι στο μίγμα του βουτύρου και τμηματικά τα υγρά υλικά.

Βήμα 6

Ρίχνουμε και τη βανίλια.

Βήμα 7

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνουν μία ζύμη μαλακιά.

Βήμα 8

Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήμα που θέλουμε.

Βήμα 9

Τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή