Σνίτσελ χοιρινό με μουστάρδα και πατάτες στο φούρνο

2015-11-15
snitsel-xoirino-me-moustarda-kai-patates-sto-fourno
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:15 h
  • Έτοιμη σε : 1:25 h

Χαίρεται αγαπητές μου φίλες. Ελπίζω να είστε όλες καλά. Σήμερα, θα συζητησούμε για ένα πολύ απλό, εύκολο, γρήγορο και εύγευστο πιάτο, που μπορούμε να το επιλέξουμε για κάθε στιγμή, επίσημη ή όχι. Προτείνω, λοιπόν, σήμερα το σνίτσελ χοιρινό, συνοδευόμενο με μουστάρδα και πατάτες στο φούρνο. Το πιάτο αυτό, αποδίδει ένα πολύ πικάντικο συνδυασμό, που εμένα προσωπικά με τρελαίνει. Έρχεται η μουστάρδα να δώσει όλα τα αρώματά της και την ιδιαίτερη γεύση της, η οποία στο φούρνο γίνεται ακόμα καλύτερη. Επίσης, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις πατάτες, αν θέλετε, με πουρέ πατάτας. Τέλος, συνυάστε με ρίζάκι και λευκό κρασί για ιδανικά αποτελέσματα. Καλή σας όρεξη φίλες μου!

 

Υλικά

  • 4 χοιρινά σνίτσελ μετρίου μεγέθους
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • μια πρέζα θυμάρι
  • λίγο μπούκοβο
  • 3 κ.σ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι
  • φρυγανιά τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • Για τις πατάτες:
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλάκια κέτσαπ
  • 7 πατάτες μέτριες

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα μπωλ ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε μουστάρδα, θυμάρι, αλάτι, μπούκοβο, κεφαλογραβιέρα και σε ένα άλλο πιάτο αρκετή ποσότητα φρυγανιά τριμμένης.

Βήμα 2

Στη συνέχεια παίρνουμε τα σνίτσελ, τα βουτάμε το μίγμα με το γάλα, ύστερα στη φρυγανιά και από τις 2 πλευρές, και στη σχάρα του φούρνου τοποθετούμε αλουμινόχαρτο, τα σνιτσελ λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

Βήμα 3

Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στη μέση και ψήνουμε σους 180 βαθμούς για 30 λεπτά και από τις 2 πλευρές.

Βήμα 4

Για τις πατάτες:

Βήμα 5

Πλένουμε καθαρίζουμε, κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.

Βήμα 6

Σε ένα μπωλάκι διαλύουμε στο χυμό λεμονιού τη μουστάρδα μα την κέτσαπ, περιχύνουμε τις πατάτες και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη κα λίγο ελαόλαδο.

Βήμα 7

Τέλος τοποθετούμε το ταψακι στονπροθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 45 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή