Σοκολατάκια γάλακτος εύκολα με γέμιση από αμύγδαλα

2015-06-28
Σοκολατάκια γάλακτος εύκολα με γέμιση από αμύγδαλα
  • Σερβίρεις : 30
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια εξαιρετική συνταγή για σοκολατάκια με σοκολάτα γάλακτος θα βρεις παρακάτω που είναι πάρα πολύ γευστική καθώς περιέχει γέμιση από αμύγδαλα, κονιάκ και κανέλα. Είναι από τις αγαπημένες μου συνταγές για σοκολατάκια και είναι λιγότερο περίπλοκη από όσο φαντάζεσαι μιας και αφού πλάσεις τη ζύμη με τα πολλά διαφορετικά υλικά, στη συνέχεια κάνεις το μείγμα σε διάφορα σχηματάκια και το ψήνεις στο φούρνο. Ταυτόχρονα βράζεις σοκολάτα και μόλις είναι έτοιμο το μείγμα σε σχηματάκια από το φούρνο το λούζεις με την σοκολάτα και το αφήνεις να στεγνώσει και να παράξει αυτό το εκπληκτικό γευστικό αποτέλεσμα. Αν δοκιμάσεις την πρόταση μου στείλε μου τα σχόλια σου παρακάτω μαζί με όποια ερώτηση προκύψει. Το  γλυκό αυτό το έχω προσωπικά στο σαλόνι μου για τους καλεσμένους μου.

Υλικά

  • 650 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • 650 γραμ. αμυγδαλόψιχα
  • 1 μέτρια πλάκα σοκολάτα γάλακτος
  • 3 κρόκους αυγών
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • μισό φλιτζανάκι του καφέ κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • αλεύρι όσο σηκώσει
  • Για τη σοκολάτα:
  • 1 κουβερτούρα
  • 1 κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Δουλεύουμε στη λεκάνη τη ζάχαρη με το βούτυρο ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε το δούλεμα.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κονιάκ, στο οποίο, προηγουμένως, διαλύσαμε τη σόδα, την κανέλα, τη σοκολάτα τριμμένη, λίγο λίγο αλεύρι και δουλεύουμε το μίγμα ώσπου να μπορεί να πλάθεται.

Βήμα 4

Στο τέλος, προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα ψιλοκοπανισμένη στο γουδί και αν δούμε ότι η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμη κονιάκ ή λικέρ.

Βήμα 5

Κόβουμε κατόπιν κομματάκια από τη ζύμη και πλάθουμε, στρογγυλά, τετράγωνα, μακρόστενα σοκολατίνια.

Βήμα 6

Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο μισή ώρα.

Βήμα 7

Ετοιμάζουμε τη σοκολάτα.

Βήμα 8

Κόβουμε την κουβερτούρα κομματάκια μέσα στην κατσαρολίτσα, προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τοποθετούμε την κατσαρόλα πάνω σε νερό που βράζει και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει η σοκολάτα.

Βήμα 9

Ρίχνουμε τότε 1 φλιτζάνι του καφέ ζεστό νερό και αραιώνουμε το μίγμα.

Βήμα 10

Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μόλις ψηθούν τα σοκολατάκια, τα βουτάμε στη σοκολάτα και τα αφήνουμε κατόπιν, πάνω σε λαδόκολα, να παγώσουν.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή