Σορμπέ μάνγκο

2015-08-14
Σορμπέ μάνγκο
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 6:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 6:000 h

Φτιάξε σπιτικό σορμπέ μάνγκο με την πιο απίθανη γεύση ακολουθώντας βήμα προς βήμα τη συνταγή που σου παραθέτω στη σελίδα που ακολουθεί. Το σορμπέ είναι ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γλύκισμα αποτελούμενο από τα πιο αγνά υλικά και μοιάζει με γρανίτα ή παγωτό για αυτό μικροί και μεγάλοι τρελαίνονται να το καταναλώνουν. Στη συνταγή παρακάτω επιλέγω να χρησιμοποιήσω μάνγκο που αγαπώ πολύ ωστόσο σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις το δικό σου αγαπημένο φρούτο για ένα φανταστικό γευστικό αποτέλεσμα. Μπορείς να σεβρίρεις το σορμπέ αμέσως μετά το δείπνο ως επιδόρπιο αλλά και οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ημέρας με φρεσκοκομμένα φρούτα από πάνω. Περιμένω σχόλια και τυχόν παρατηρήσεις σου μέσα από το χώρο που βρίσκεται στη σελίδα που ακολουθεί.

Υλικά

  • 2 μεγάλα ώριμα μάνγκο (1 κιλό)
  • 250 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • χυμός 1 λεμονιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε τα μάνγκο τα οποία και κόβουμε σε κομμάτια, αφαιρόντας το κουκούτσι τους.

Βήμα 2

Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπλέντερ τα κομμάτια μάνγκο μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λεμονιού και τα πολτοποιούμε.

Βήμα 3

Αν θέλουμε προσθέτουμε περισσότερο χυμό λεμονιού ή ακόμη και λίγο τζίντζερ ή φρέσκια μέντα, ανάλογα τι μας αρέσει.

Βήμα 4

Αδειάζουμε το μείγμα μας σε παγωτομηχανή και στη συνέχεια σε μεταλλικό δοχείο καταψύχοντάς το για μερικές ώρες στην κατάψυξη.

Βήμα 5

Διαφορετικά αδειάζω το μείγμα σε λίγο πιο ψηλά σφηνοπότηρα προσθέτω και από ένα ξυλάκι στο κάθε ποτηράκι και τα τοποθετώ για περίπου 4 ώρες στην κατάψυξη.

Βήμα 6

Έτσι δημιουργώ υπέροχο σορμπέ μάνγκο σε ξυλάκι.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή