Σορμπέ πορτοκάλι χωρίς παγωτομηχανή

2015-08-26
Σορμπέ πορτοκάλι χωρίς παγωτομηχανή
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 3:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 3:40 h

Μέσα από την παρακάτω συνταγή που σου παραθέτω θα σε βοηθήσω να μάθεις να φτιάχνεις πανεύκολο σορμπέ πορτοκάλι χωρίς παγωτομηχανή γρήγορα χρησιμοποιώντας τα πιο αγνά υλικά. Πρόκειται φυσικά για την πιο δροσιστική και γλυκιά πρόταση για σορμπέ ιδίως για το καλοκαίρι που όλοι αναζητάμαι μία ανάσα δροσιάς όπως ένα υπέροχο σορμπέ, ελαφρύ και γευστικό. Εσύ ενα το θέλεις μπορείς να πειραματιστείς αντικαθιστώντας το πορτοκάλι από κάποιο άλλο φρούτο της αρεσκείας σου. Η πρότασημου αυτή δεν απαιτεί να διαθέτει κανείς παγωτομηχανή για αυτό την προτιμώ και εγώ. Σου συνιστώ να τη δοκιμάσεις δίχως δεύτερη σκέψη και να μου στείλεις τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 400 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 200 γραμ. καστανή ζάχαρη
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα μας τα υλικά, το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη ζάχαρη και τους αστεροειδείς γλυκάνισους να βράσουν μέχρι να δημιουργηθεί ένα ελαφρύ σιρόπι.

Βήμα 2

Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι έξω και μετά 20 λεπτά μέσα στο ψυγείο.

Βήμα 3

Αφού κρυώσει το μείγμα μας το μεταφέρουμε σε μεταλλικό δοχείο και το καταψύχουμε μέχρι να σφίξει ενώ αμέσως μετά το χτυπάμε στο μίξερ προκειμένου να αφρατέψει.

Βήμα 4

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ακόμη 3 φορές για να αφρατέψει σωστά το σορμπέ μας.

Βήμα 5

Εαν θέλουμε να σερβίρουμε το σορμπέ μας με στίκς πορτοκαλιού από πάνω τότε ξύνουμε τη φλούδα των πορτοκαλιών που χρησιμοποιήσαμε σε μικρά μπαστουνάκια.

Βήμα 6

Στη συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε 100 ml νερό και 150 γραμ. ζάχαρη και τα βράζουμε ρίχνοντας και τα στίκς μέσα.

Βήμα 7

Περιμένουμε μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι και βγάοζυμε τα στίκς τα οποία αφήνουμε να στραγγίσουν επάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή