Σορμπέ ροδιού

2015-12-27
sormpe-rodiou
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Γειά σας αγαπημένες μου φίλες, σήμερα έχω να σας προτείνω μία πολύ νόστιμη πρόταση, παρόλου που έχουμε μπει στη καρδιά του χειμώνα για σορμπέ σοδιού. Η ιστορία για το παγωτό σορμπέ ξεκινάει από πολύ παλιά πηγάινοντας πίσω στους Πέρσες. Η αρχική του μορφή ήταν χυμός από σταφύλλια που το αναμείγνυαν με νιφάδες χιονιού και το ποτό αυτό απολάμβαναν ακόμη και οι βασιλιάδες. Το σορμπέ έχει περάσει από διάφορες χώρες ξεκινάει από την Αραβία ονομαζόμενο sherbet, περνάει στην Ιταλία το 16ο αιώνα το οποίο ονόμασαν sorbetto και φτάνει στη Γαλλία το 17ο αιώνα πάιρνοντας το όνομα sorbet, έτσι όπως το αποκαλούμε και το γνωρίζουμε σήμερα. Το σορμπέ λοιπόν εμείς σήμερα σας το προτείνουμε με ρόδι. Παρολάυτά είναι συνταγή που σας αφήνει ελεύθερες να επιλέξετε εσείς το φρούτο και να αυτοσχεδιάσετε. Σίγουρα θα γίνει ανάρπαστο. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 ασπράδι αυγόυ χτυπημένο
  • 2 κούπες ρόδι κατεψυγμένο
  • 300 γραμμάρια νερό
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • Χυμό απο 1/2 λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το βάζουμε στο ψυγείο για κρυώσει καλά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια ρίχνουμε τους σπόρους του ροδιού στο μπλέντερ και τους πολτοποιούμε.

Βήμα 3

Μόλις το σιρόπι κρυώσει ρίχνουμε το μίγμα ροδιού, το καλά χτυπημένο ασπράδι αυγού σε ένα μπωλ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 4

Τέλος το βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή