Σουβλάκια κοτόπουλο στο φούρνο με ιταλική σάλτσα

2015-11-22
souvlakia-kotopoulou-sto-fourno-me-italikh-saltsa
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 40m

Καλησπέρα αγαπητές μου. Για σας σήμερα έχω ένα συνδυαστικό φαγητό, που είναι πολύ αγαπημένο σα γεύση, αλλά το φοβόμαστε καμιά φορά λόγω των θερμίδων του. Ναι, για αυτή την αμαρτία μιλάω, τα σουβλάκια. Αποφάσισα να προτείνω λοιπόν, σουβλάκια κοτόπουλο, με ιταλική σάλτσα, μια συνταγή αρκετά ελαφριά, χωρίς να χρειάζεται να την φορτώσουμε με θερμίδες, τη στιγμή που δεν χάνει καθόλου σε γεύση. Δημιουργούμε μια υπέροχη σάλτσα για μαρινάδα, αλείφοντας τα καλαμάκια μας πριν μπουν στο φούρνο, πλημμυρίζοντας το σπίτι με αρώματα. Είναι μια πολύ φρέσκια συνταγή, για κάθε περίσταση, λύνοντάς σας τα χέρια. Τα σουβλάκια μας μπορούμε να συνοδεύσουμε με ψητά πιτάκια,ή μια πολύ γευστική και φρέσκια σαλάτα λαχανικών. Είμαι σίγουρη ότι θα την αγαπήσουν όλοι στο σπίτι. Καλή σας όρεξη φίλες μου!

 

Υλικά

  • 4 τμχ φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • Μαρινάδα:
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1/3 μάτσο μαϊντανό
  • 120 ml ξίδι λευκό
  • 30 γρ αντζούγιες
  • 30 γρ κάπαρη
  • 8 τμχ καλαμάκια

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους, του ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και περνάμε 4-5 κομμάτια στα καλμάκια.

Βήμα 2

Στη συνέχεια στο μπλέντερ ρίχνουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, το ξύδι, τις αντζούγιες, την κάπαρη και τα πολτοποιούμε. Μόλις η μαρινάδα είναι έτοιμη τη χωρίζουμε σε ατομικά μπολάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βήμα 3

Τέλος αλέιφουμε τα σουβλακια με τη μαρινάδα, τα βάζουμε στο φούρνο για 25 λεπτά περίπου και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή