Σουβλάκια χοιρινά μαριναρισμένα με γιαούρτι στο γκρίλ

2015-11-13
souvlakia-xoirina-marinarismena-sto-gkril
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Χαίρεται αγαπητές μου φίλες. Η συνάντησή μας, θα επικεντρωθεί σε ένα κλασσικό, πολυαγαπημένο, πατροπαράδοτο, παραδοσιακό και γευστικό πιάτο που όπου σταθούμε και όπου βρεθούμε, τρέχουμε να φάμε. Φυσικά μιλάω για τα σουβλάκια χοιρινά, την αμαρτία όλων μας. Πλέον τα σοβλάκια δεν είναι το φαγητό που τρώγαμε μια στο τόσο, όποτε είχε πανηγύρι στο χωριό. Τα σουβλάκια πλέον αποτελούν καθημερινότητα για τους κατοίκους της Μεγαλόπολης, που εξαντλημένοι επιστρέφουν σπίτι, χωρίς κουράγιο να ετοιμάσουν κάτι, και απλά σηκώνουν το σταθερό και καλούν για σουβλάκια. Είναι δεδομένη και η ίδια συμπεριφορά εκ μέρους των φοιτητών. Έτσι, αποφάσισα να σας προτείνω πως θα φτιάξετε εσείς οι ίδιες σουβλάκια, περνώντας μια όμορφη νύχτα με καλή παρέα. Τα βήματα είναι απλά, ωστόσο όποιος στην παρέας έχει εμπειρία με το ψήσιμο, ας αναλάβει, ώστε να έχετε ένα μαλακό, απολαυστικό και λαχταριστό καλαμάκι. Δεν σας φοβάμαι, θα τους εντυπωσιάσετε. Καλά να περάσετε!

 

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό μαλακό κρέας
  • Μαρινάδα:
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • 1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο στα 4
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 10 ξυλάκια για σουβλάκια
  • 1/2 φλυτζάνι γιαούρτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. δενδρολίβανο
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε, σκουπίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το κρέας για σουβλάκι.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα μπωλ ρίχνουμε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το γιαούρτι, το λάδι, το δενδρολίβανο, την πάπρικα, το πιπέρι, το κρέας, τα ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το μπωλ με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες το λιγότερο.

Βήμα 3

Μόλις το κρέας μαριναρστεί παίρνουμε τα ξυλάκια για σουβλάκια, περνάμε το κρέας, την πιπεριά, το κρεμμύδι και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα ξυλάκια.

Βήμα 4

Τέλος τα ψήνουμε στο γκριλ σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή