Σουφλέ Χριστουγέννων Γαλλικό με τυρί

2015-12-27
soufle-xristougennwn
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 50m

Αγαπημένες μου φίλες εύχομαι να είστε καλά και να περνάτε ακόμη καλύτερα αυτές δύσκολες μέρες που διανύουμε, περιμένοντας αυτές τις γιορτές για να αναθαρήσουμε και να βρούμε τα χαμογέλα μας και την ευτυχία μας. Χριστούγεννα η πιο όμορφη εποχή του χρόνου για μένα ελπίζω να αρέσει και σε εσάς. Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει όχι μόνο μέσα στο σπίτι μας αλλά και στο δρόμο, στα μαγαζιά, στις βίτρινες κτλ. Τα γιορτινά τραπέζια για τις μέρες αυτές έχουν κανονιστεί και εμείς σας δίνουμε ιδέες με τι φαγητά θα το στολίσετε και θα προσφέρετε στους καλεσμένους σας. Μεταφερόμαστε λοιπόν στη γαλλική κουζίνα και σας προτείνουμε σουφλέ. Το σουφλέ εμφανίστηκε το 18ο αιώνα πρώτη φορά και η ονομασία του προέρχεται από το γαλλικό ρήμα souffle που σημαίνει φουσκώνω. Μπορεί να γίνει γλυκό ή αλμυρό. Εμείς σήμερα θα το κάνουμε αλμυρό με τυρί καμαμπέρ και μπεσαμέλ. Μία συνταγή που επιδέχεται πολλές τροποποιήσεις, χρησιμοποιώντας υλικά της αρεσκείας σας. Καλές γιορτές!

Υλικά

  • 1 αυγό
  • 125 γραμμάρια τυρί καμαμπέρ
  • 100 γραμμάρια αλεύρι
  • 200 γραμμάρια βούτυρο
  • 50 ml φρέσκο γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά κόβουμε το τυρί σε κύβους.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το γάλα, προσθέτουμε το κομμένο τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να δημιούργησουμε μία μπεσαμέλ.

Βήμα 3

Μόλις είναι έτοιμη η μπεσαμέλ, καταβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον κρόκο αυγού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 4

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το ασπράδι αυγού, το χτυπάμε μέχρι να γίνει μία σφιχτή μαρέγκα, το ρίχνουμε στο μίγμα της μπεσαμέλ και αρχίζουμε να ανακατεύουμε ελαφρυά από πάνω προς τα κάτω μέχρι να δημιουργηθεί όγκος.

Βήμα 5

Τέλος παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, το βουτυρώνουμε, το αλευρώνουμε, γεμίζουμε με το μίγμα μας, τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή