Σπανάκι ογκρατέν με τυριά και μπεσαμέλ

2015-10-25
spanaki-ogkraten-me-turia
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια από τις πιο γευστικές συνταγές για ογκρατέν που σου έχουμε προτείνει είναι η παρακάτω η οποία περιέχει σαν βάση το σπανάκι στο οποίο προσθέτουμε αρκετά τυριά καθώς και μπεσαμέλ. Μία συνταγη φούρνου που θα κάνει ακόμη κ αυτούς που δεν συμπαθούν το σπανάκι να ξετρελαθούν. Είναι ένα εξαιρετικό πιάτο το οποίο μπορείς να σερβίρεις και να καταναλώσεις και ως μεσημεριανό αλλά και ως βραδινό αλλά το κυριότερο είναι ότι η συνταγή αυτή είναι ένας πολύ νόστιμος τρόπος να καταφέρετε τους μικρούς κυρίως φίλους να φάνε το σπανάκι με πολύ λαχτάρα. Η πρόταση σηκώνει παραλλαγές κυρίως στο τυρί καθώς και στο αν θέλετε να προσθέσετε και άλλα υλικά ή να αφήσετε μόνο του το σπανάκι σαν βάση. Αν κάνετε κάτι διαφορετικό στείλτε μου την πρόταση σας και πως σας φάνηκε το αποτέλεσμα. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κουτί Μπεσαμέλ
  • 1 κιλό σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 αβγά
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 ½ λίτρο γάλα για τη Μπεσαμέλ
  • 150 γραμ. γραβιέρα
  • 150 γραμ. κασέρι
  • 200 γραμ. ρεγκάτο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά παίρνουμε το σπανάκι, το ζεματίζουμε, το στραγγίζουμε, και το τσιγαρίζουμε με το κρεμμύδι και με λίγο βούτυρο.

Βήμα 2

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ τοποθετούμε το σπανάκι, τα χτυπήμενα αυγά, τα τυριά χοντροκομμένα (κατά προτίμηση) και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Βήμα 3

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ, ρίχνουμε 2 φλυτζάνια από τη μπεσαμέλ περίπου στη αρχή στο σπανάκι, ανακατεύουμε και στη συνεχεία περιχύνουμε με όλη τη μπεσαμέλ το μίγμα με το σπανάκι.

Βήμα 4

Τέλος λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο, περιχύνουμε πάνω από τη μπεσαμέλ, ρίχνουμε αλλή μία στρώση με τυριά χοντροκομμένα, τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 30-40 λεπτά περίπου.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή