Σπανακόπιτα νηστίσιμη εύκολη χωρίς φύλλο (της Αργυρώς)

2015-03-20
σπανακοπιτα νηστισιμη χωρις φυλλο
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε σπανακόπιτα νηστίσιμη εύκολη χωρίς φύλλο (της Αργυρώς), μια εύκολη πίτα για τις μέρες της Σαρακοστής αλλά και για όλο τον χρόνο. Γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα ενώ μπορείτε να προσθέσετε τα μυρωδικά της επιλογής σας για να της δώσετε μια έξτρα νοστιμιά! Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 2 κούπες καλαμποκάλευρο
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα σπορέλαιο
  • 1 λίτρο νερό
  • Αλάτι
  • 1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
  • 6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 & 1/3 κούπας σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
  • Μαργαρίνη
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμύδια, τα πράσα με το 1 και 1/3 κούπας λάδι

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε 900 γραμμάρια νερό με τα αλεύρια, το αλάτι και το σπορέλαιο

Βήμα 3

Αλείφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη και ρίχνουμε το μισό μείγμα από το αλεύρι

Βήμα 4

Το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και προσθέτουμε τη γέμιση

Βήμα 5

Στο υπόλοιπο μείγμα από αλεύρι προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε

Βήμα 6

Ρίχνουμε πάνω από τη γέμιση

Βήμα 7

Ρίχνουμε λίγο λάδι και ψήνουμε για 40-45 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία

Βήμα 8

Η σπανακόπιτα νηστίσιμη χωρίς φύλλο είναι έτοιμη

 

Tips

  • Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε σπορέλαιο αν θέλετε να κάνετε την πίτα σας νηστίσιμη
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή