Σπιτικά κρουασάν με μερέντα σε γέμιση

2015-04-30
Κρουασάν με μερέντα
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Παρακάτω στον ιστιότοπό μας θα βρεις μία πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξεις ζεστά σπιτικά κρουασάν με μερέντα σε γέμιση που θα λιώνουν στο στόμα. Είναι η τέλεια πρόταση ιδανική για το πρωινό όλης της οικογένειας και ιδίως των μικρών παιδιών καθώς αποτελεί αγαπημένο τους γλύκισμα και προσωπικά για μένα, μια από τις καλύτερες προτάσεις για κρουασάν που έχω δοκιμάσει. Μην παραλείψεις να κάνεις τους δικούς σου πειραματισμούς δοκιμάζοντας ίσως κάποια επικάλυψη της αρεσκείας σου ή ακόμα και κάποιο επιπλέον υλικό που να συνδυάζεται ωραία με τη μερέντα ως επιπλέον γέμιση. Δοκίμασε την πρότασή μου κάνε τις δικές σου παραλλαγές και ενημέρωσε με για το αποτέλεσμα στέλνοντας τα σχόλια σου στο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 500 γραμ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 150 γραμ γάλα χλιαρό
  • 2 αυγά
  • 80 γραμ. ζάχαρη
  • 70 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά διαλύουμε τη μαγιά μας στο χλιαρό γάλα.

Βήμα 2

Σε ένα μπόλ τοποθετούμε το αλεύρι μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ρίχνοντας στη συνέχεια τη μαγιά με το γάλα συνεχίζοντας να αναμειγνύουμε έως ότου να δημιουργήσουμε μία ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας.

Βήμα 3

Αφήνουμε τη ζύμη μας σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να ησυχάσει και να διπλασιάσει τον όγκο της για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 4

Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη μας σε τρία κομμάτια τα οποία και ανοίγουμε φύλλα στρογγυλά πάχους 2 χιλιοστών.

Βήμα 5

Κόβουμε το κάθε φύλλο σε 8 τρίγωνα τα οποία και κάνουμε ρολά από την μεγάλη πλευρά προς τη μύτη.

Βήμα 6

Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε μερικά λεπτά να φουσκώσουν και πάλι.

Βήμα 7

Αλείφουμε την επιφάνεια τους με λίγο χτυπημένο αυγό μαζί με γάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 8

Την μερέντα μπορείτε είτε να την βάλετε μετά το ψήσιμο αφού τα ανοίξετε στα δύο είτε πριν το ψήσιμο τοποθετώντας τη γέμιση που εσείς θέλετε στις δύο γωνίες από τα τριγωνάκια κάνοντάς τα στη συνέχεια ρολά.

Βήμα 9

Ως επικάλυψη μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μερέντα ή όποιο άλλο υλικό προτιμάτε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή