Σπιτικό παγωτό σοκολάτα με κακάο χωρίς παγωτομηχανή

2015-06-14
Σπιτικό παγωτό σοκολάτα με κακάο χωρίς παγωτομηχανή
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 2:20 h

Σου στέλνω μια εκπληκτική συνταγή για να φτιάξεις σπιτικό παγωτό σοκολάτα με κακάο χωρίς παγωτομηχανή που είναι από τα καλύτερα παγωτά σοκολάτα που έχω δοκιμάσει και γενικά από τα καλύτερα παγωτά που σου έχουμε παρουσιάσει στην ιστοσελίδα μας. Είναι μια εξαιρετική συνταγή η οποία έχει κακάο και προσθέτουμε και αμύγδαλα για να απογειώσουμε την γεύση και την υφή της συνταγής. Αν αποφασίσεις να την φτιάξεις και να την δοκιμάσεις, στείλε μου τις εντυπώσεις σου παρακάτω στην σελίδα. Εγώ την φτιάχνω όλες τις εποχές του χρόνου και είναι από τις συνταγές που δεν χρειάζεται να έχεις παγωτομηχανή. Καλή σου απόλαυση.

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 12 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη
  • 6 κουταλιές σούπας κακάο
  • 2 κουτιά γάλα εβαπορέ
  • 300 γραμ. σαντιγύ
  • λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Βήμα 1

Στη λεκάνη ή στο μίξερ, χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους πολύ καλά.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο σκεύος διαλύουμε το κακάο και την άχνη ζάχαρη με λίγο γάλα.

Βήμα 3

Ρίχνουμε σιγά σιγά στη λεκάνη με τους χτυπημένους κρόκους το γάλα και στη συνέχεια, το διαλυμένο κακάο και αφού όλα μαζί τα δουλέψουμε καλά, αδειάζουμε το μίγμα στην κατσαρόλα.

Βήμα 4

Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύουμε το μίγμα ώσπου να πάρει 1-2 βράσεις.

Βήμα 5

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια ώσπου να κρυώσει.

Βήμα 6

Όταν κρυώσει, ρίχνουμε τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα, ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μίγμα σε δοχείο παγωτού.

Βήμα 7

Βάζουμε το δοχείο στην κατάψυξη και ύστερα από 1 ώρα το ξαναχτυπάμε, προσθέτοντας και τη σαντιγύ για να γίνει αφράτο.

Βήμα 8

Το ξαναβάζουμε πάλι στην κατάψυξη και ύστερα από μερικές ώρες σερβίρουμε σε μπώλ και πασπαλίζουμε με ασπρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή