Σπιτικό παγωτό στρατσιατέλα εύκολο χωρίς παγωτομηχανή

2015-06-22
Παγωτό στρατσιατέλα χωρίς παγωτομηχανή
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Παρακάτω στον ιστότοπό μας σου παραθέτω μία εκπληκτική συνταγή για παγωτό για να φτιάξεις εύκολα και απλά, σπιτικό παγωτό στρατσιατέλα εύκολο χωρίς παγωτομηχανή, την οποία συνταγή ακολουθώ και εγώ η ίδια πολλά χρόνια καθώς ξετρελαίνεται όλη μου η οικογένεια. Πρόκειται λοιπόν για μία αυθαιντικά ιταλική συνταγή για να δημιουργήσεις ένα πολύ δροσερό και γευστικό γλυκό με κομματάκια σοκολάτας, ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες, το οποίο μπορείς να το συνδυάσεις τόσο με το αγαπημένο σου σιρόπι όσο και με ξηρούς καρπούς ή μπισκότα. Ακολούθησε την πρότασή μου και στείλε μου τυχόν απορίες ή και σχόλια στο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 1/2 κούπα γάλα
  • 1 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 80 γραμ. κουβερτούρα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να βράζει το μείγμα.

Βήμα 2

Αφού έρθει σε βρασμό αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 3

Τότε τοποθετούμε το μείγμα για ένα ολόκληρο βράδυ στο ψευγείο.

Βήμα 4

Την επόμενη μέρα λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαίν μαρί, την απλώνουμε λεπτή στρώση σε λαδόχαρτο και την καταψύχουμε για 10 λεπτά.

Βήμα 5

Αργότερα τη σπάμε σε κομμάτια και την προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ.

Βήμα 6

Στον ίδιο κάδο του μίξερ ρίχνουμε και το μείγμα του παγωτού μας το οποίο χτυπάμε, το καταψύχουμε για 30 λεπτά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ακόμη 4 φορές προκειμένου να αφρατέψει το παγωτό μας καλά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή