Στιφάδο με κοτόπουλο κοκκινιστό

2015-09-26
Στιφάδο με κοτόπουλο κοκκινιστό
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Η συνταγή για κοτόπουλο στιφάδο κοκκινιστό που θα βρεις παρακάτω είναι από τις αγαπημένες μου προτάσεις για κοτόπουλο που τρώγεται κάθε εποχή του χρόνου και που την λατρεύουν και τα παιδιά μου. Η εκτέλεση της δεν έχει καμία ιδιαίτερη περιπλοκότητα και αναλυτικά για να την μαγειρέψεις πρώτα καθαρίζεις το κοτόπουλο από την πέτσα και το κόβεις σε κομμάτια. Ετοιμάζεις τα κρεμμύδια και όταν είναι έτοιμα παίρνεις ένα τηγάνι, ρίχνεις λάδι και τσιγαρίζεις πρώτα το κοτόπουλο και στη συνέχεια ρίχνεις και τα κρεμμύδια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις το κοτόπουλο και όλα τα υπόλοιπα υλικά και μυρωδικά και τα αφήνεις να βράσουν για περίπου σαράντα λεπτά. Τηγανίζεις τις πατάτες τηγανιτές σου ή ετοιμάζεις το ρύζι σου και φτιάχνεις και την σαλάτα που θα ήθελες να συνοδέψεις το φαγητό σου και είναι έτοιμο. Είναι μια συνταγή που στην προτείνω ανεπιφύλακτα και όταν την φτιάξεις θα με θυμηθείς. Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικότατα τα βήματα της.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο γύρω στα 1.300 γραμ.
  • 1.300 γραμ. κρεμμυδάκια
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού κρασί
  • 5 - 6 σκελίδες σκόρδο
  • 2 - 3 φύλλα δάφνης
  • λιγότερο από μισό κουταλάκι γαρύφαλλα τριμμένα
  • ανάλογο αλάτι, λάδι και πιπέιρ
  • 1 κουταλιά σάλτσα ή μερικές ώριμες ντομάτες

Διαδικασία

Βήμα 1

Παίρνουμε το κοτόπουλο και αφού βγάλουμε την εξωτερική πέτσα, το κόβουμε σε κανονικά κομμάτια, το πλένουμε και το βάζουμε να στραγγίσει.

Βήμα 2

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα πλένουμε και αυτά και τα βάζουμε να στραγγίσουν.

Βήμα 3

Βάζουμε σε τηγάνι λάδι να κάψει και τηγανίζουμε όλα τα κομμάτια το κοτόπουλο και κατόπιν τα κρεμμυδάκια με τα σκόρδα.

Βήμα 4

Για να μη γίνει πολύ βαρύ το στιφάδο, βάζουμε άλλο λάδι (όχι του τηγανιού) σε κατσαρόλα να βράσει.

Βήμα 5

Τοποθετούμε μέσα το κοτόπουλο, τα κρεμμυδάκια, το κρασί, τη σάλτσα αφού τη διαλύσουμε σε λίγο νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά, σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει με σιγανή φωτιά και να μείνει με το λάδι του.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή