Στριφτόπιτα με τυρί φέτα και πιπεριές σε σπιτική ζύμη από τη Θεσσαλία

2015-06-07
Στριφτόπιτα με φέτα και πιπεριές
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μία υπέροχη παραλλαγή της παραδοσιακής σκοπελίτικης στριφτόπιτας σου παρουσιάζω παρακάτω, προτείνοντάς σου πεντανόστιμη στριφτόπιτα με τυρί φέτα και πιπεριές σε σπιτική ζύμη από τη Θεσσαλία. Είναι η τέλεια συνταγή για στριφτόπιτα με πλούσια γεύση και τραγανιστό σπιτικό φύλλο που γίνεται γρήγορα και εύκολα χωρίς να σε παιδέψει. Εγώ την κάνω συνέχεια στην οικογένειά μου η οποία ξετρελαίνεται και τη ζητάει διαρκώς. Δοκίμασέ τη και στείλε μου εντυπώσεις, σχόλια και τυχόν απορίες στο χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • Γέμιση:
  • πιπεριά κόκκινη. κίτρινη και πράσσινη
  • 300 γραμ. φέτα
  • 100 γραμ. ανθότυρο
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • Φύλλο:
  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λίγο ξύδι
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • νερό χλιαρό όσο χρειαστεί

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και στη μέση κάνουμε μία τρύπα όπου και ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το ξύδι και λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να δημιουργήσουμε μία εύπλαστη ζύμη.

Βήμα 2

Αφήνουμε τη ζύμη μας σκεπασμένη να ξεκουραστεί για μισή περίπου ώρα.

Βήμα 3

Σε αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε αρχικά τα κρεμμύδια μας σε λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε και τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν όλα τα υλικά μας.

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά μας τριμμένα συν τα αυγά χτυπημμένα.

Βήμα 5

Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μας και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Βήμα 6

Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 4 κομμάτια τα οποία και ανοίγουμε μακρόστενο φύλλο το καθένα ξεχωριστά, σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια.

Βήμα 7

Τοποθετούμε τη γέμιση στη μέση του μακρόστενου φύλλου, αφού πρώτα έχουμε λαδώσει την επιφάνειά του και τυλίγουμε σε ρολό.

Βήμα 8

Στρίβουμε το ρολό μας σαν σαλιγκάρι και δημιουργούμε τη στριφτόπιτά μας.

Βήμα 9

Επαναλαμβάνουμε και με τα άλλα τρία φύλλα μας.

Βήμα 10

Τηγανίζουμε τις πίτες μας μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Βήμα 11

Εναλλακτικά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή