Συκώτι κρασάτο μοσχαρίσιο τηγανιτό

2015-11-26
Συκώτι κρασάτο
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Νόστιμο μυρωδάτο και καλομεγειρεμένο συκώτι κρασάτο είναι η συνταγή που σου παρουσιάζω μέσα από τη σελίδα που θα ανακαλύψεις παρακάτω και αυτό γιατί πρόκειται για μία εύκολη, οικονομική και λαχταριστή πρόταση για το τραπέζι κάθε νοικοκυριού. Συκωτάκια λοιπόν σωταρισμένα στο τηγάνι και σβησμένα με κρασί, σιγομαγειρεμένα με κρεμμυδάκι, μανιτάρια, ξύδι και ρίγανη συνοδευόμενα από ότι τραβάει η όρεξη σας είτε πατατούλες, είτε πιλάφι, είτε πουρέ. Μη χάνεις στιγμή, ακολούθησε την πρόταση μου, συγκέντρωσε την οικογένεια ή τους φίλους σου γύρω από το Κυριακάτικο τραπέζι και χάρισε τους μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Περιμένω τις εντυπώσεις σου. Καλή επιτυχία!

 

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο συκώτι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1/2 κιλό μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • ρίγανη
  • 1 κουταλιά σούπας ξύδι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλεύρι για τηγάνισμα
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφήνουμε το συκώτι μας όπως και αν είναι κομμένο είτε λωρίδες, είτε μπουκιές είτε και ολόκληρο, στο ξύδι να μαριναριστεί για μισή ώρα.

Βήμα 2

Στη συνέχεια αλευρώνουμε το συκώτι μας, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και το πετάμε σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Βήμα 3

Αποσύρουμε το συκώτι από το τηγάνι και μέσα σε αυτό πετάμε τώρα το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 4

Τότε τοποθετούμε και πάλι στο τηγάνι το συκώτι και σβήνουμε με το κρασί.

Βήμα 5

Πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλατοπίπερο, αφληνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα του και σερβίρουμε με μπόλικο μαϊντανό φρεσκοκομμένο από πάνω.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή