Τάρτα γλυκιά με κρέμα πατισερί και φρούτα φρέσκα εύκολη

2015-06-16
Τάρτα με κρέμα πατισερί και φρούτα
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:15 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 2:35 h

Η συνταγή που σου παρουσιάζω για γλυκιά τάρτα γλυκιά με κρέμα πατισερί και φρούτα φρέσκα εύκολη, αποτελεί μία εκπληκτικά εντυπωσιακή πρόταση για τραπέζι με φίλους και όχι μόνο και είναι από τις πιο λαχταριστές συνταγές για γλυκιά τάρτα που έχω δοκιμάσει. Πρόκειται για μία γλυκιά πρόταση με ιδιαίτερα πλούσια γεύση και όμορφα αρώματα τα οποία προέρχονται από τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσεις. Ιδανικά σου συνιστώ τα φρούτα να είναι εποχής, δηλαδή ότι βρεις στο μανάβη σου. Μέσα από τη συνταγή μου θα μάθεις και πως να φτιάχνεις την κρέμα πατισερί στο σπίτι, κάτι το οποίο θα δεις ότι θα σου φανεί πολύ χρήσιμο φτιάχνοντας στην πορεία και άλλου είδους γλυκά. Δοκίμασε αυτή τη γλυκιά πρόκληση και στείλε μου εντυπώσεις και σχόλια μέσα από τον ειδικό χώρο που υπάρχει στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • Για την κρέμα:
  • 3 κρόκοι αυγών
  • μισό λίτρο γάλα
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια είτε σκόνη είτε λοβό
  • 40 γραμ. κόρν φλάουρ
  • 140 ml κρέμα γάλακτος
  • Για τη ζύμη:
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια είτε σκόνη είτε λοβό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 170 γραμ. αλεύρι
  • 120 γραμ. βούτυρο
  • 70 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κρόκος αυγού

Διαδικασία

Βήμα 1

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε αρχικά το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι και τη βανίλια ενώ στη συνέχεια ρίχνουμε το αυγό ολόκληρο και αμέσως μετά τον επιπλέον κρόκο μόνο του.

Βήμα 2

Αναμειγνύουμε διαρκώς με το φτερό και τώρα ρίχνουμε σιγά σιγά και το αλεύρι μέχρι το μείγμα μας να γίνει μία μαλακή ζύμη.

Βήμα 3

Τυλίγουμε το ζυμάρι μας σε μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.

Βήμα 4

Αφού βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο την ανοίγουμε στο πάγκο σε ένα στρογγυλό φύλλο ίδιας επιφάνειας με την ταρτιέρα που θα χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 5

Τοποθετούμε με προσοχή τη ανοιγμένη ζύμη στην ταρτιέρα και τρυπάμε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα και να μη φουσκώσει.

Βήμα 6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.

Βήμα 7

Παράλληλα ετοιμάζουμε την κρέμα πατισερί, ανακατεύοντας με σύρμα τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κόρν φλάουρ ενώ προσθέτουμε και λίγο από το ζεστό γάλα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 8

Μεταφέρουμε το μείγμα σε κατσαρολάκι, ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα και βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας.

Βήμα 9

Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 10

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ πηχτή.

Βήμα 11

Αφού έχει κρυώσει η κρέμα ανακατεύουμε και αναμειγνύουμε με τη σαντιγύ.

Βήμα 12

Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα και γαρνίρουμε με διάφορα φρούτα εποχής.

Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή