Τάρτα μήλου νηστίσιμη κλειστή σκεπαστή με έτοιμη ζύμη χωρίς βούτυρο

2015-02-12
tarta-milou-nhstisimi
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 3:000 h
  • Έτοιμη σε : 3:30 h

Μια ωραία συνταγή για να φτιάξετε τάρτα μήλου νηστίσιμη κλειστή σκεπαστή με έτοιμη ζύμη χωρίς βούτυρο και να την απολαύσετε με ενα ωραίο τσάι ή ελληνικό καφέ. Αυτή η μηλόπιτα έχει πολύ ζουμερή γέμιση και τα μπαχαρικά της δίνουν την χαρακτηριστική ταυτότητά της. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε

Υλικά

  • Ζύμη για τάρτα χωρίς αυγά και βούτυρο (2 φύλλα)
  • 6 μεσαία μήλα σε λεπτές φέτες
  • 2/4 κούπας ζάχαρη
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • ¾ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 80 γρ. τριμμένο καρύδι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C

Βήμα 2

Απλώνουμε την μισή ζύμη σε μια ταρτιέρα ή ενα λαδωμένο πυρέξ

Βήμα 3

Σε ενα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με τον χυμό λεμόνι για να μην μαυρίζουνμε

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα καρύδια

Βήμα 5

Τοποθετούμε την γέμιση στην ζύμη

Βήμα 6

Με το δεύτερο φύλλο κλείνουμε την τάρτα απο πάνω και τσιμπάμε τις άκρες για να κάνει ωραίο σχέδιο αλλα και να πιαστούν τα δυο φύλλα καλά μεταξύ τους

Βήμα 7

Ψήνουμε 40 λεπτά και μετά την αφαίρουμε απο τον φούρνο, καλύπτουμε τις άκρες της τάρτας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 15-20 λεπτά

Βήμα 8

Κρυώνουμε την τάρτα σε μια σχάρα τουλάχιστον 2 ώρες πριν την σερβίρουμε

Βήμα 9

Η τάρτα μήλου νηστίσιμη είναι έτοιμη

 

Tips

Προσθέστε σταφίδες στην γέμιση ή χονδροκομμένα καρύδια ή φουντούκια

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή