Τάρτα με κιμά, πράσα και φέτα

2015-10-21
tarta-me-kima-kai-prasa-kai-feta
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Η αλμυρή τάρτα που σου παρουσιάζω παρακάτω είναι ένα ακόμη εξαιρετικά γευστικό πιάτο, που εύκολα κάθε νοικοκυρά θα μπορούσε να μαγειρέψει για το οικογενειακό μεσημεριανό, και όχι μόνο, τραπέζι. Τα συστατικά που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή της τάρτας, συνδυαζουν υγιεινή διατροφή και χαμηλά λιπαρά. Φυσικά, όσες από εσάς επιθυμείτε, μπορείτε απλούστατα να αλλάξετε την συνταγή, αυξάνοντας τα λιπαρά της φέτας, ή του κεφαλοτυριού. Η ήπια και γλυκιά γεύση του άσπρου μέρους του πράσου, συμπληρώνει ιδανικά την τάρτα, δημιουργώντας σε συνδυασμό με τον κιμά της επιλογή σας. Μία τάρτα λοιπόν που μετατρέπεται σε κυρίως πιάτο σε 1 μόλις λεπτό αν συνοδευτεί με μία σαλάτα. Δοκιμάστε τη!

Υλικά

  • 1 ½ κιλό πράσα
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • ¼ φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι
  • Για τη ζύμη:
  • 1 αυγό
  • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλιτζάνι βούτυρο
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζύμη: Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι με λίγο αλάτι, το βούτυρο, το νερό, λίγο νερό, ζυμώνουμε μέχρι μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, αλευρώνουμε μία επιφάνεια και ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τον κιμά για 6-7 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε το πράσο το οποίο το έχουμε κόψει στη μέση, το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το μίγμα στη φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του κα ρίχνουμε το πιπέρι, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.

Βήμα 3

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο το μίγμα ρίχνουμε τη φρυγανιά, τα τυριά, τα αυγά και ανακατέβουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 4

Τοποθετούμε το φύλλο της τάρτας σε μία βουτυρωμένη φόρμα και την τρυπάμε σε όλη την επιφάνειά της με ένα πιρούνι. Την βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 6-7 λεπτά να ψηθεί.

Βήμα 5

Τέλος μόλις είναι έτοιμη, πριχύνουμε με το μίγμα, την βάζουμε πάλι στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή