Τάρτα με φρούτα του δάσους και τυρί κρέμα

2015-10-27
tarta-me-frouta-tou-dasous
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Η τάρτα με φρούτα του δάσους, αποτελεί μια αμιγώς ανοιξιάτικη συνταγή για γλυκιά τάρτα, που δεν θα απογοητεύσει. Είναι μια εύκολη και ευχάριστη συνταγή, όπως επίσης και οικονομική. Το κλειδί στην παρασκευή αυτή, είναι η σωστή και προσεκτική επιλογή των φρούτων του δάσους. Τα λεγόμενα αλλιώς “superfoods” έχουν ενταχθεί εντονότατα στην καθημερινότητά μας, και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να απορροφίσουμε τα καλά τους. Τα φρούτα του δάσους (blueberry, raspberry, cranberry, blackberry και φραγκοστάφυλο) πραγματικά έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και βοηθούν στην ανάπλαση της επιδερμίδας. Είναι ένα τέλειο επιδόπριο, που πρέπει τάχιστα να συνοδέψει το οιογενειακό σας τραπέζι. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 150 γρ. φρούτα του δασους
  • 200 γρ. Sour cream
  • 200 γρ. Sour cream
  • 100 γρ. Ζάχαρη
  • το ξύσμα από μια βανίλια
  • Για τη ζύμη:
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. Βούτυρο κρύο σε κομματάκια
  • 50 γρ. Ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • ζάχαρη για το πασπάλισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζύμη: Αρχικά σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λεμόνι και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη. Μόλις φτιάξουμε τη ζύμη, την τυλίγουμε με μία μέβρανη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, αλευρώνουμε μία επιφάνεια, ανοίγουμε ένα φύλλο, βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη την ταρτιέρα, τρυπάμε την επιφάνεια της ζύμης με ένα πιρούνι και την ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, ρίχνουμε τη βανίλια, την sour cream, το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3

Τέλος απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη ζύμη τάρτας, βάζουμε τα φρούτα από πάνω και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή