Τάρτα νηστίσιμη με μαρμελάδα γλυκιά

2015-10-19
tarta-nhstisimh-me-marmelada
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 23m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 32m
  • Έτοιμη σε : 55m

Η νηστίσιμη συνταγή για γλυκιά τάρτα με μαρμελάδα, όσο και αν ακούγεται περίεργο, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο την κανονική και γενικά από κάθε τάρτα που μπορείς να δοκιμάσεις. Αποτελεί ένα γλυκό πλούσιο σε «καλά» μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Αν θέλετε να γλιτώσετε θερμίδες (20 στο κάθε κομμάτι), μην προσθέσετε ζάχαρη. Είναι μια συνταγή, στην οποία μπορούμε να πειραματιστούμε, επιλέγοντας η καθεμία από εσάς όποια μαρμελάδα της αρέσει. Είναι ένα γλυκό ελαφρύ, βοηθητικό για αυτούς που νηστεύουν, αλλά και για αυτούς που επιλέγουν να μειώσουν τα λιπαρά που καταναλώνουν. Μπορείτε, επίσης, να καλύψετε τη ζύμη με τα κορδονάκια, χωρίζοντας τετράγωνα ή ρόμβους που θα τα γεμίσουμε με 2 διαφορετικά είδη μαρμελάδας, οπότε η τάρτα μας γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή. Ένα γλυκάκι πολύ οικονομικό, που παρασκευάζεται γρήγορα, και καταναλώνεται ακόμα πιο γρήγορα!

Υλικά

  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 1/3 κούπας χυμό πορτοκάλι
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 3 1/2 κούπες αλεύρι φαρινάπ
  • 1/2 κιλό μαρμελάδα φράουλα
  • 3 κουταλιές κονιάκ
  • ξύσμα βανίλιας

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά στο μίξερ ρίχνουμε το λάδι, το χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ, τη ζάχαρη, το ξύσμα βανίλιας και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Μόλις είναι έτοιμο, χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και χτυπάμε για λίγο ακόμα ώστε η ζύμη να είναι τριφτή.

Βήμα 2

Στη συνέχεια αλευρώνουμε μία επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο.

Βήμα 3

Μόλις το φύλλο είναι έτοιμο, το τοποθετούμε στην ταρτιέρα και απλώνουμε τη μαρμελά φράουλα από πάνω.

Βήμα 4

Τέλος τοποθετούμε σε μέτριο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου.

 

Tips

  • Μπορείς να δεις την σπιτική μαρμελάδα φράουλα στο φούρνο που σου έχουμε προτείνει αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάποια από τις έτοιμες που βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ.
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή