Τέλεια και εύκολη σπιτική πίτσα με λεπτή ζύμη και ξηρή μαγιά

2015-02-21
pizza-me-lepti-zumi
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια ωραία συνταγή για να φτιάξετε τέλεια και εύκολη σπιτική πίτσα με λεπτή ζύμη και ξηρή μαγιά έτσι όπως την προτιμούν και την προτείνουν οι Ιταλοί. Με την λεπτή ζύμη αναδεικνύονται καλύτερα οι γεύσεις των υπόλοιπων συστατικών και δεν βαραίνει οπως οι άλλες ζύμες ακόμα και μια απλή μαργαρίτα όπως αυτή. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε

Υλικά

  • 300 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 1 κ.γ. μαγιά στιγμιαία
  • αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 μλ. χυμό ντομάτα
  • 1 κ.γ. βασιλικό ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 125 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
  • Μια χούφτα παρμεζάνα τριμμένη
  • Μια χούφτα ντοματίνια

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μαγιά και το αλάτι σε ενα μπωλ

Βήμα 2

Κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε το νερό και το ελαιόλαδο

Βήμα 3

Ανακατεύουμε με ενα κουτάλι μέχρι να γίνει μια αρκετά υγρή ζύμη

Βήμα 4

Βάζουμε την ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και αρχίζουμε να ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει λεία

Βήμα 5

Καλύπτουμε την ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε στην άκρη

Βήμα 6

Ανακατεύουμε τον χυμό ντομάτας με τον βασιλικό και το σκόρδο

Βήμα 7

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240C

Βήμα 8

Χωρίζουμε την ζύμη σε δυο μπάλες και ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια πιτσες διαμέτρου 25 εκατοστών

Βήμα 9

Το ζυμάρι πρέπει να είναι πολύ λεπτό γιατι θα φουσκώσει και στο ψήσιμο

Βήμα 10

Βάζουμε την ζύμη σε λαμαρίνα ψησίματος και καλύπτυμε με την μισή σάλτσα ντομάτας

Βήμα 11

Καλύπτουμε με τα τυριά και τα ντοματίνια κομμένα στην μέση και ραντίζουμε με ελαιόλαδο

Βήμα 12

Ψήνουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή

Βήμα 13

Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού και ελαιόλαδο

Βήμα 14

Η πίτσα με λεπτή ζύμη και ξηρή μαγιά είναι έτοιμη

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή