Τηγανιά κοτόπουλο λεμονάτη με θυμάρι και κρασί

2015-10-02
Τηγανιά κοτόπουλο λεμονάτη με θυμάρι και κρασί
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια από τις πιο λατρεμένες για μένα συνταγές για κοτόπουλο σου στέλνω παρακάτω η οποία είναι τηγανιά λεμονάτη που έχει θυμάρι και κρασί στην σάλτσα της και την οποία προσωπικά φτιάχνω κάθε εποχή του χρόνου γιατί την συνοδεύω με μια από τις σαλάτες ή με ρύζι και είναι ένα από τα πιο απλά και αγαπημένα μου γεύματα. Η παρασκευή της συνταγής είναι αρκετά ξεκάθαρη και εύκολη καθώς τηγανίζουμε αρχικά το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε μερίδες και στη συνέχεια προσθέτουμε αλατοπίπερο και θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί. Συνεχίζουμε την τηγανιά και όταν τα υγρά απορροφιθούν τότε σβήνουμε με το λεμόνι και το φαγητό μας είναι έτοιμο. Φυσικά μπορείς και να το συνοδέψεις με πατάτες τηγανιτές που είναι και η πιο νόστιμη πρόταση αλλά και αυτή με τις περισσότερες θερμίδες, όπως συμβαίνει πάντοτε άλλωστε.

Υλικά

  • 1 μέτριο κοτόπουλο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • μισό κιλό κρασί αρετσίνωτο
  • 1 κουταλιά σούπας θρούμπι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 λεμόνια

Διαδικασία

Βήμα 1

Καψαλίζουμε το κοτόπουλο, το καθαρίζουμε το πλένουμε και το βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσει.

Βήμα 2

Το κόβουμε μερίδες και αφαιρούμε τα κόκαλα (όσα μπορούμε, χωρίς να χαλάσουν οι μερίδες).

Βήμα 3

Βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι να κάψει, ρίχνουμε τις μερίδες του κοτόπουλου, προσθέτουμε μαζί το θρούμπι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί.

Βήμα 4

Όταν σωθεί το κρασί, τις αφήνουμε να τηγανιστούν καλά από όλες τις μεριές και να ροδοκοκκινίσουν.

Βήμα 5

Στίβουμε τότε τα λεμόνια από πάνω και τις σβήνουμε.

Βήμα 6

Σερβίρεται ζεστό και με πατάτες τηγανητές.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή