Τηγανιά κοτόπουλο με φρέσκια ντομάτα, σκόρδο και αμύγδαλα

2015-08-04
Τηγανιά κοτόπουλο με φρέσκια ντομάτα, σκόρδο και αμύγδαλα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια καταπληκτική συνταγή για κοτόπουλο τηγανιά Ηπειρώτικη θα βρεις παρακάτω με σάλτσα που περιέχει σκόρδο, φρέσκια ντομάτα και αμύγδαλα. Είναι μια εξαιρετικά απλή, εύκολη και νόστιμη πρόταση καθώς για να την φτιάξεις απλά κόβεις το κοτόπουλο σε κομμάτια, το τηγανίζεις σε βούτυρο και στη συνέχεια το ρίχνεις σε κατσαρόλα με όλα τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνεις να βράσει. Ο συνδυασμός φρέσκιας ντομάτας, βουτύρου, σκόρδου και αμυγδάλου είναι εξαιρετικός και φτιάχνει ένα μοναδικό και πρωτότυπο γευστικό αποτέλεσμα το οποίο σου συνιστώ να δοκιμάσεις να φτιάξεις και να μοιραστείς μαζί μου τις εντυπώσεις και τα σχόλια σου παρακάτω στην σελίδα.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ξύδι
  • ντομάτες ζουμερές για στίψιμο
  • βούτυρο
  • αλάτι - πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και καθαρίζουμε το κοτόπουλο.

Βήμα 2

Το κόβουμε σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε, το τηγανίζουμε με βούτυρο και το τοποθετούμε σε κατσαρόλα.

Βήμα 3

Χτυπάμε τα σκόρδα με λίγο αλάτι μέχρι να πολτοποιηθούν.

Βήμα 4

Κοπανίζουμε τα αμύγδαλα.

Βήμα 5

Στίβουμε τη ντομάτα και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο.

Βήμα 6

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα σκόρδα, το ξύδι και λίγο βούτυρο και τα αφήνουμε να βράσουν.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή