Τηγανιά κοτόπουλο στήθος με μανιτάρια και σως μουστάρδας

2015-10-29
thgania-kotopoulo-me-manitaria-kai-piperies
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Καλησπέρα αγαπητές μου. Το κοτόπουλο που σας στέλνω παρακάτω είναι μία γρήγορη συνταγή που πραγματικά μπορεί να συνοδευτεί με πολλές γαρνιτούρες της αρεσκείας, αλλά και να γίνει ένα κυρίως πιάτο. Επίσης, εγω προτείνω το κοτόπουλο με τη σάλτσα μουστάρδας, ένας κλασσικός και αγαπημένος συνδυασμός που ανάλογα με τις γεύσεις μας μπορούμε να το ρυθμίσουμε πόσο πικάντικο το θέλουμε. Τα μανιτάρια είναι το στοιχείο που θα προσφέρει την υγρασία του στο κοτόπουλο και θα το διατηρήσουν ζουμερό. Η λίστα όμως με τις εναλλακτικές επιλογές σε λαχανικά είναι ατελείωτη. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε ένα πιάτο που θα ικανοποιήσει τις γευστικές προτιμήσεις σας. Προσωπικά προτείνω ανεπιφύλακτα το κοτόπουλο αυτό, συνοδευόμενο με μία σαλάτα με βάση το λάχανο με ξύδι μπαλσάμικο για ένα πιο όξινο αποτέλεσμα ή ένα dressing με μέλι και μουστάρδα για μία γλυκόξινη νότα.

Υλικά

  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 800 γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε φέτες
  • 200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα στα τέσσερα και σοταρισμένα
  • 150 γρ.κρασί λευκό
  • 350 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 100 γρ.μουστάρδα
  • 80 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
  • 5 γρ. μαιντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές του.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά ρίχνουμε το μίσο ελαιόλαδο της συνταγής, το κοτόπουλο, το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει και μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και πετάμε το λάδι με τα λίπη.

Βήμα 3

Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, αλάτι, τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και το κρεμμύδι με προσοχή όμως να μην πάρει χρώμα μόνο να μαγειρευτεί.

Βήμα 4

Μόλις τελειώσει το σοτάρισμα ρίχνουμε πάλι το κοτόπουλο, σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη, προσθέτουμε το κρασί μέχρι να συμπηκνωθεί κατά το ήμισυ, το ζώμο και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.

Βήμα 5

Τέλος κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μουστάρδα, το βούτυρο, τα βότανα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή