Τορτίγια με κιμά, γιαούρτι και καλαμπόκι

2015-11-27
tortigia-me-kima-kai-giaourti
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 7m
  • Έτοιμη σε : 12m

Αγαπητές φίλες μου, καλησπέρα. Σήμερα θα περιηγηθούμε σε μια πανέμορφη κουζίνα η οποία θα μπορούσα να πω ότι έχει πολλά κοινά στοιχεία με την δική μας, αγαπώντας εκατέρωθεν την μεσογειακή διατροφή. Θα κάνουμε μια βόλτα λοιπόν στην ισπανική κουζίνα, η οποία έχει αρχίσει και αποτελεί πόλο έλξης για τους Έλληνες, όχι μόνο μέσω των street food, αλλά και με πανέμορφα και καλαίσθητα εστιατόρια, που μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Θα συναντήσουμε στην επίσκεψη αυτή, ένα από τα πιο γνωστά της πιάτα, την τορτίγια. Ένα πιάτο που συνδυάζει την απλότητα, με την φαντασία μας, κάνοντάς μα να αυτοσχεδιάζουμε, να δημιουργούμε τα πιάτα που θέλουμε να δούμε έχοντας φανταστεί. Έτσι, επέλεξα την τορτίγια μας να την φάμε με κιμά, επιλέγοντας τον κιμά της επιλογής σας, συνοδευόμενος με γιαούρτι, προσφέροντας δροσιά και χαμηλά λιπαρά. Γεμίστε το σπίτι σας με αρώματα μεσογείου, και απολαύστε την παρέα. Καλή σας απόλαυση!

 

Υλικά

  • 1 μαλακή πίτα – τορτίγια
  • 2 φέτες άπαχο τυρί για τοστ
  • 1 μικρή ντομάτα σε κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι κιμά κοκκινιστό για μακαρόνια
  • 1 κ.σ. καλαμπόκι
  • 1 κουτ. σούπας πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
  • 3 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά παίρνουμε την πίτα τορτίγιας, βάζουμε τις φέτες του τοστ, από πάνω τον κιμά, το καλαμόκι, τη ντομάτα και την πιιπεριά, από πάνω το γιούρτι και την τυλίγουμε σε ρολό.

Βήμα 2

Τέλος τη βάζουμε σε ένα ταψάκι στον προσθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 7 λεπτά περίπου μέχρι η πίτα να γίνει τραγανή.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή