Τούρκικο γλυκό κιουνεφέ καταϊφι με τυρί μοτσαρέλα

2016-01-13
Τούρκικο γλυκό κιουνεφέ
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 35m

Αν επιθυμείς και εσύ να μάθεις πώς φτιάχνεται το αυθεντικό τούρκικο γλυκό κιουνεφέ τότε έχεις ακολουθήσει το σωστό δρόμο καθώς μέσα από την παρακάτω σελίδα θα σου παρουσιάσω τη συνταγή που έχω πάρει από τη γιαγιά μου που μεγάλωσε και έζησε στην Πόλη. Πρόκειται για ένα πεντανόστιμο γλυκάκι αποτελούμενο από 5 απλά υλικά που δεν είναι άλλα από φύλλο για καταϊφι, κομματάκια μοτσαρέλας για τη γέμιση, φρέσκο βούτυρο για το τηγάνισμα του φύλλου μας, νεράκι και ζάχαρη για το σιρόπιασμα και τέλος μπόλικο φυστίκι Αιγίνης για το πασπάλισμα. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι με λίγα απλά και οικονομικά υλικά φτιάχνεις ένα λαχταριστό γλυκό γεμάτο αρώματα και όμορφα συνδυασμένες γεύσεις που σίγουρα θα συναρπάσουν όποιον το δοκιμάσει. Εσύ ακόμη το σκέφτεσαι; Μη χάνεις στιγμή δοκίμασε να το φτιάξεις και στείλε μου τις εντυπώσεις σου μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 350 γραμ. φύλλο καταϊφι
  • 350 γραμ. κομμάτια μοτσαρέλα
  • 250 γραμ. φρέσκο βούτυρο
  • φυστίκι Αιγίνης για το πασπάλισμα
  • Για το σιρόπι:
  • 2 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • φλούδα 1 λεμονιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι σιγοβράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να πήξει και να δέσει το μείγμα μας.

Βήμα 2

Αφήνουμε το σιρόπι στην ακρη να κρυώσει και σε ένα μπρίκι ή κατσαρολάκι καίμε το βούτυρο.

Βήμα 3

Αφού λοιπόν κάνουμε όλα αυτά χωρίζουμε το φύλλο καταϊφιού σε δύο μέρη τα οποία και απλώνουμε με τα χέρια μας.

Βήμα 4

Τη μία ποσότητα την τοποθετούμε αρχικά σε ένα βαθύ τηγάνι ραντίζοντας το καλά με τη μισή ποσότητα βούτυρου, πατάμε το φύλλο καλά με το χέρι μας και πασπαλίζουμε από πάνω με τα κομμάτια μοτσαρέλας έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του τηγανιού.

Βήμα 5

Απλώνουμε από πάνω και την άλλη μισή ποσότητα φύλλου καταϊφιού, περιχύνουμε καλά με την άλλη μισή ποσότητα βούτυρου και πιέζουμε στις άκρες ώστε να κλείσει σαν μία πιτούλα.

Βήμα 6

Αφήνουμε να χρυσαφίσει η κάτω πλευρά για περίπου 5-10 λεπτά και γυρίζουμε κάνοντας το ίδιο και με την άλλη πλευρά.

Βήμα 7

Αφού αποσύρουμε από τη φωτιά το τηγάνι σιροπιάζουμε το γλυκό μας, πασπαλίζουμε και με υπέροχο φυστίκι Αιγίνης και καλή μας όρεξη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή