Τούρτα αμυγδάλου εύκολη, σπιτική και τέλεια με μαρμελάδα

2015-04-19
Τούρτα αμυγδάλου εύκολη, σπιτική και τέλεια με μαρμελάδα
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:05 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Σου στέλνω μια εξαιρετική πρόταση για να φτιάξεις την τούρτα αμυγδάλου εύκολη, σπιτική και τέλεια με μαρμελάδα που είναι μια συνταγή που την φτιάχνω τακτικά για γλυκό σε κάποιο κάλεσμα που έχω καθώς είναι από τις αγαπημένες μου συνταγές για τούρτα. Είναι μια εύκολη πρόταση που σηκώνει δεκάδες παραλλαγές καθώς η μαρμελάδα μπορεί να είναι από διάφορα φρούτα και ανάλογα τι μαρμελάδα βάζεις, αλλάζει εντελώς και η τελική γεύση της συνταγής. Δοκίμασε να φτιάξεις αυτή την τούρτα και για όποια διευκρίνιση ή απορία έχεις μπορείς να μου στείλεις στα σχόλια στο τέλος της περιγραφής εκτέλεσης της συνταγής. Καλή σου απόλαυση.

Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 200 γραμ. αλεύρι
  • λίγο αλάτι
  • μισό ποτήρι γάλα
  • Για τη γέμιση:
  • 200 γραμ. αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 50 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 50 γραμ. καϊμάκι
  • 2 κρόκοι αυγών
  • μισό κιλό μαρμελάδα
  • 30 γραμ. αμύγδαλα ασπρισμένα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο λιωμένο, το λίγο αλάτι, το μισό ποτήρι γάλα και τα ζυμώνουμε να γίνει μία ζύμη μαλακιά.

Βήμα 2

Βουτυρώνουμε μικρό στρογγυλό ταψί, στρώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη και από πάνω στρώνουμε τη μαρμελάδα.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε σε λεκάνη τα κοπανισμένα αμύγδαλα, την άχνη ζάχαρη, το καϊμάκι και τους κρόκους, αδειάζουμε το μίγμα πάνω στη στρώση της μαρμελάδας και το ισιώνουμε.

Βήμα 4

Στολίζουμε την επιφάνεια με τα 30 γραμμάρια αμύγδαλα ασπρισμένα και ανοιγμένα στα δύο και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο για 35 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή