Τούρτα ψυγείου με σαβαγιάρ και πορτοκάλι σε κρέμα εύκολη

2015-05-05
Τούρτα ψυγείου με σαβαγιάρ και πορτοκάλι σε κρέμα εύκολη
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 4:20 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 4:20 h

Μια μοναδική και εξαιρετικά γευστική πρόταση για τούρτα ψυγείου με σαβαγιάρ και πορτοκάλι σε κρέμα εύκολη θα βρεις παρακάτω. Είναι μια από καλύτερες συνταγές για τούρτα που σου έχουμε παρουσιάσει καθώς έχει γεύση πορτοκάλι που περιέχεται στην κρέμα της τούρτας η οποία συντηρείται αποκλειστικά και μόνο στο ψυγείο. Είναι άκρως προτεινόμενη για να την φτιάξεις και θα θέλαμε τις εντυπώσεις σου σε περίπτωση που την ετοιμάσεις. Μην ξεχνάς πως για κάθε απορία μπορείς να μας στείλεις στον αντίστοιχο χώρο που έχουμε προβλέψει στο τέλος της σελίδας αυτής. Καλή σου απόλαυση.

Υλικά

  • 250 γραμ. σαβαγιάρ
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • Για την 1η κρέμα:
  • 3 μπουκάλια μικρά πορτοκαλάδα
  • 6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 6 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ
  • Για τη 2η κρέμα:
  • 1 μπουκάλι γάλα
  • 4 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ
  • 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Διαλύουμε το κόρν φλάουρ με λίγη πορτοκαλάδα, προσθέτουμε την υπόλοιπη πορτοκαλάδα, τη ζάχαρη και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, ώσπου να πήξει και η πρώτη κρέμα μας είναι έτοιμη.

Βήμα 3

Ετοιμάζουμε τη δεύτερη κρέμα:

Βήμα 4

Βάζουμε στην κατσαρολίτσα το κόρν φλάουρ, το λιώνουμε με λίγο γάλα, προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.

Βήμα 5

Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ώσπου να πήξει.

Βήμα 6

Μόλις την κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε.

Βήμα 7

Αλείφουμε στρογγυλό ταψί βαθύ ή φόρμα και βάζουμε μέσα τη μισή κρέμα πορτοκαλιού.

Βήμα 8

Βάζουμε σε βαθύ δοχείο λίγο γάλα.

Βήμα 9

Βουτάμε μέσα τα σαβαγιάρ και στρώνουμε μία σειρά πάνω από την κρέμα πορτοκαλιού.

Βήμα 10

Από πάνω στρώνουμε την κρέμα που ετοιμάσαμε με το γάλα και πάλι μία σειρά σαβαγιάρ και στο τέλος την υπόλοιπη κρέμα πορτοκαλιού.

Βήμα 11

Βάζουμε το γλυκό για 3 ώρες στο ψυγείο (όχι στην κατάψυξη).

Βήμα 12

Το βγάζουμε, το αφήνουμε λίγα λεπτά να ζεσταθεί και τα ξεφορμάρουμε στην πιατέλα ανάποδα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή