Τρίγωνα γεμιστά Λέσβου με φύλλο κρούστας

2015-07-13
Τρίγωνα γεμιστά Λέσβου με φύλλο κρούστας
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 50m

Σου στέλνω μια από τις αγαπημένες μου προτάσεις για τρίγωνα τα οποία τα κάνω γεμιστά και με φύλλο κρούστας. Είναι μια διαφορετική από τις συνηθισμένες προτάσεις για τρίγωνα που θα βρεις καθώς η γέμιση της είναι με μαστίχα και αμύγδαλα. Μόλις φτιάξουμε την ζύμη και την γέμιση και τα ενώσουμε, στη συνέχεια τα ψήνουμε στον φούρνο και στο τέλος όταν ετοιμαστούν, τα ραντίζουμε με άχνη ζάχαρη και ροδόνερο. Το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει καθώς πιστεύω πως θα είναι από τα καλύτερα τρίγωνα που θα έχεις δοκιμάσει. Αν το φτιάξεις στείλε μου την άποψη σου παρακάτω καθώς προφανώς και οποιαδήποτε απορία προκύψει στην πορεία. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας φουσκωτή μαστίχα γλυκό
  • 3/4 του ποτηριού νερό
  • 600 γραμ. φύλλο κρούστας
  • 350 γραμ. αμύγδαλα ψίχα
  • 350 γραμ. ζάχαρη
  • λίγο ανθόνερο για ράντισμα
  • ζάχαρη άχνη για τύλιγμα
  • 200 γραμ. βούτυρο γι άλειμμα του φύλλου

Διαδικασία

Βήμα 1

Αποβραδίς βάζουμε τη μαστίχα στο νερό να διαλυθεί.

Βήμα 2

Το πρώι καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα, τα αλέθουμε και τα ρίχνουμε στη διαλυμένη μαστίχα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε την άχνη και τα ανακατεύουμε να γίνουν μία μάζα.

Βήμα 4

Κόβουμε το φύλλο σε μακρόστενες λουρίδες 6 πόντους πλάτος.

Βήμα 5

Μία μία λουρίδα την αλείφουμε με βούτυρο, βάζουμε στην άκρη με ένα κουταλάκι λίγη από τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει και την τυλίγουμε σε σχήμα τριγώνου.

Βήμα 6

Τοποθετούμε τα τρίγωνα σε βουτυρωμένο ταψί και τα φουρνίζουμε.

Βήμα 7

Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα τυλίγουμε σε ζάχαρη άχνη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή