Τραχανόπιτα με ξινό τραχανά και καλαμποκάλευρο

2015-10-29
traxanopita-me-xino-traxana
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Η παρακάτω τραχανόπιτα που σου στέλνω είναι μια εύκολη και νόστιμη πρόταση που είναι χωρίς φύλλο και στην οποία βάζουμε φέτα. Η πίτα αυτή με τον ξινό τραχανά, το γάλα, το αλεύρι, τη φέτα σε συνδυασμό με τα μυρωδικά δίνει ένα γευστικότατο αποτέλεσμα. Μία πίτα που σίγουρα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε πολύ λίγο χρόνο και την οποία μπορείς είτε να την σερβίρεις σαν ορεκτικό σε κάποιο δείπνο, είτε να την συνοδεύσεις με μια από τις συνταγές με σαλάτα που σου έχουμε προτείνει φτιάχνοντας έτσι ένα καταπληκτικό μεσημεριανό ή και βραδινό γεύμα. Καλή μαγειρική και καλή όρεξη.

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 300 γραμμ. φέτα
  • 2 κ.γ. baking powder
  • λίγο πιπέρι
  • 1 ποτήρι του κρασιού ξινό τραχανά
  • 1 ποτήρι νερού γάλα καυτό
  • 1 ποτήρι του κρασιού αλεύρι
  • μισό φλιτζάνι λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά ρίχνουμε το τραχανά σε ένα μπωλ μαζί με το καυτό γαλά μέχρι να μαλακώσει και να φουσκώσει και περιμένουμε περίπου για 10-30 λεπτά ανάλογα τον τραχανά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τοποθετούμε σε ένα άλλο μπωλ τα αυγά, τη φέτα, το πιπέρι, το λαδι, το πιπέρι, το αλεύρι, το bakin powder και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοπιηθεί το μίγμα. Πρέπει να πάρει τη μόρφή σε πυκνότητα που έχει το κέικ. Σε περίπτωση που είνα πολύ πυκνό αραιώνουμε με λίγο γάλα.

Βήμα 3

Τέλος παίρνουμε ένα ταψί, το λαδώνουμε, περιχύνουμε με το μίγμα, τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή