Τρουφάκια με αμυγδαλόψιχα, ανθόνερο και μαύρη σοκολάτα μπίτερ

2015-05-20
Τρουφάκια με αμυγδαλόψιχα, ανθόνερο και μαύρη σοκολάτα μπίτερ
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Η συνταγή που σου παρουσιάζω παρακάτω για να φτιάξεις τα τρουφάκια με αμυγδαλόψιχα, ανθόνερο και μαύρη σοκολάτα μπίτερ είναι από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις για τρουφάκια που θα βρεις η οποία έχει μοναδική γεύση καθώς η σοκολάτα που χρησιμοποιούμε είναι μαύρη ή αλλιώς μπίτερ. Πέραν από την σοκολάτα, τα τρουφάκια αυτά περιέχουν αμυγδαλόψιχα και ανθόνερο τα οποία όταν ενώνονται μαζί παράγουν ένα φανταστικό αποτέλεσμα. Σου προτείνω ασυζητητί να τα φτιάξεις και να τα δοκιμάσεις και θα ήθελα πολύ να μου στείλεις και την γνώμη σου και τα σχόλια σου για το αποτέλεσμα. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • μισό κιλό αμυγδαλόψιχα
  • μισό ποτήρι του νερού άχνη ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ανθόνερο
  • 200 γραμ. καρυδόψιχα
  • 1 μεγάλη σοκολάτα υγείας
  • 1 ποτήρι του κρασιού νερό
  • μισό κιλό τρούφα σοκολάτα

Διαδικασία

Βήμα 1

Κοπανάμε τα αμύγδαλα στο γουδί και τα κάνουμε σαν αλεύρι.

Βήμα 2

Τα ρίχνουμε στη λεκάνη και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το μισό ανθόνερο και τα ζυμώνουμε να γίνει μία ζύμη μέτρια.

Βήμα 3

Αν είναι σφιχτή, προσθέτουμε και το υπόλοιπο ανθόνερο.

Βήμα 4

Κόβουμε μικρά κομματάκια από τη ζύμη, τα πλάθουμε λίγο μακρουλά, πατάμε λίγο το δάχτυλο μας στη μέση να γίνει μία μικρή λακκουβίτσα και βάζουμε μέσα 1 ή 2 τέταρτα καρυδιού.

Βήμα 5

Τα πλάθουμε κατόπιν λίγο στα χέρια μας, να κλείσει μέσα το καρύδι.

Βήμα 6

Σε ένα σκεύος βράζουμε το νερό, ρίχνουμε τη σοκολάτα, την ανακατεύουμε να λιώσει και να ενωθεί με το νερό.

Βήμα 7

Στη συνέχεια, παίρνουμε μία μία τρούφα, τη βουτάμε στη σοκολάτα και κατόπιν την τυλίγουμε στην τρούφα να κολλήσει.

Βήμα 8

Τοποθετούμε όλα τα τρουφάκια σε ταψί και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

Βήμα 9

Βγαίνουν περίπου 40 κομμάτια.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή