Τρουφάκια με σαβαγιάρ, βανίλια και βούτυρο γάλακτος

2015-05-26
Τρουφάκια με σαβαγιάρ, βανίλια και βούτυρο γάλακτος
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 5:000 h

Σου παρουσιάζω μια καταπληκτική συνταγή για τρουφάκια με σαβαγιάρ, βανίλια και βούτυρο γάλακτος όπως τα έφτιαχναν παλιά στην Πάτρα και όπως μου τα έμαθαν στα φοιτητικά μου χρόνια. Είναι μια διαφορετική και λατρεμένη πρόταση σε σχέση με τις υπόλοιπες συνταγές με τρουφάκια που θα βρεις στον ιστότοπο μας καθώς περιέχουν μπισκότα σαβαγιάρ τα οποία τυλίγουμε με την κρέμα που έχουμε φτιάξει η οποία περιέχει βανίλια, βούτυρο και αυγό και στο τέλος τα περιχύνουμε με την τρούφα για να μας δώσει την καταπληκτική της γεύση. Σε προτρέπω να φτιάξεις αυτά τα τρουφάκια και να τα δοκιμάσεις και να μου στείλεις τη γνώμη και τις εντυπώσεις σου παρακάτω στην σελίδα αυτή στο τέλος των βημάτων της συνταγής.

Υλικά

  • 375 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • 8 κρόκους αυγών
  • 200 γραμ. σαβαγιάρ
  • 3 κουταλιές σούπας καφέ βρασμένο και κατασταλαγμένο
  • μισό κιλό ζάχαρη ψιλή
  • 2 βανίλιες
  • μισό κιλό γάλα
  • 750 γραμ. σοκολάτα τρούφα

Διαδικασία

Βήμα 1

Δουλεύουμε στη λεκάνη το βούτυρο (να μείνει έξω από το ψυγείο για να είναι μαλακό) με 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη, ώσπου να ασπρίσει.

Βήμα 2

Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και συνεχίζουμε το δούλεμα για μισή ώρα περίπου.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον ακεφά, τις βανίλιες και τα ξαναδουλεύουμε να γίνει ένα μίγμα, σαν μία πηχτή κρέμα.

Βήμα 4

Ρίχνουμε το γάλα στη λεκανίτσα, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε να γίνει ένα μίγμα ζαχαρωμένο.

Βήμα 5

Κόβουμε τα σαβαγιάρ σε τρία κομμάτια.

Βήμα 6

Ένα ένα κομμάτι το βουτάμε πρώτα στο ζαχαρωμένο γάλα, κατόπιν το περνάμε από την κρέμα που ετοιμάσαμε και στη συνέχεια, το κυλάμε στην τρούφα και συνεχίζουμε.

Βήμα 7

Πρέπει να κολλήσει μπόλικη τρούφα επάνω για να καλύψει τελείως την κρέμα.

Βήμα 8

Βάζουμε τις τρούφες στην πιατέλα και κατόπιν στο ψυγείο (όχι στην κατάψυξη) για να σφίξουν.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή