Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού

2015-04-08
Τσουρέκι με πραλίνα
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 4:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 4:35 h

Παρακάτω στον ιστότοπό μας σου παρουσιάζω μία υπέροχη συνταγή για να φτιάξεις αφράτο πεντανόστιμο τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού. Είναι η ιδανική συνταγή για τις άγιες μέρες του Πάσχα και σίγουρα θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια καθώς πρόκειται από τις νοστιμότερες συνταγές για τσουρέκια που σου έχουμε προτείνει να δοκιμάσεις στην ιστοσελίδα μας. Το μυστικό βρίσκεται τόσο στα υλικά παρασκευής του όσο και στο χρόνο που θα αφήσουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί καθώς φυσικά και στην γέμιση με την πραλίνα από φουντούκι η οποία συνδυάζεται τέλεια με τα υπόλοιπα υλικά παράγοντας ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα που θα σε κάνει να ευχαριστηθείς από χαρά. Είναι μία πανεύκολη συνταγή που σου συνιστώ χωρίς δεύτερη σκέψη να δοκιμάσεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου στο χώρο που ακολουθεί στο τέλος της σελίδας.

Υλικά

  • 250 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 150 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 500 γραμ. αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 200 ml γάλα
  • 60 γραμ. μαγιά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κουταλιές γλυκού μαχλέπι
  • 100 γραμ. πραλίνα
  • αλεσμένα φουντούκια
  • 1 κρόκος αυγού
  • αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε μέσα σε αυτό την μαγιά ενώ προσθέτουμε και λίγο αλεύρι ανακατεύοντας ώστε να γίνει χυλός τον οποίο και σκεπάζουμε για περίπου 1 ώρα για να φουσκώσει.

Βήμα 2

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι και στη συνέχεια ρίχνουμε και τα αυγά ανακατεύοντας ενώ προσθέτουμε σιγά σιγά το μαχλέπι, τη μαγιά και το αλεύρι ζυμώνοντας πια στο χέρι.

Βήμα 3

Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη την αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένη να ξεκουραστεί για περίπου 1-2 ώρες ώστε να διπλασιάσει τον όγκο της.

Βήμα 4

Αφού φουσκώσει χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια τα οποία και ανοίγουμε παραλληλόγραμμα με τον πλάστη και στη μέση τους τοποθετούμε τη γέμιση πραλίνας με τα αλεσμένα φουντούκια έτσι ώστε να υπάρχει χώρος στα πλάγια του φύλλου.

Βήμα 5

Τον χώρο αυτό τον κόβουμε σε λωρίδες τις οποίες και πλέκουμε εναλλάξ σε μία πλεξούδα.

Βήμα 6

Αφήνουμε τα δύο κομμάτια να ξεκουραστούν για ακόμη μία ώρα περίπου και αμέσως μετά αφού τα αλείψουμε με τον χτυπημένο κρόκο αυγού και τα αμύγδαλα φιλέ, είναι έτοιμα για ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή