Τυρόπιτα εύκολη με κανταΐφι και ροκφόρ (της Βέφας)

2015-03-13
Τυροπιτα με καταιφι και ροκφορ
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Μια καταπληκτική συνταγή για να φτιάξετε τυρόπιτα εύκολη με κανταΐφι και ροκφόρ (της Βέφας), μια ιδιαίτερη εναλλακτική της παραδοσιακής τυρόπιτας. Το φύλλο κανταΐφι δίνει ξεχωριστή γεύση ενώ το ροκφόρ είναι ιδανικό τόσο για αυτούς που τους αρέσει πολύ όσο και για όσους δεν το προτιμούν ιδιαίτερα. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 500 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 1 κούπα βούτυρο
  • 6 αυγά
  • 2 κούπες γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • Μισή κούπα ροκφόρ θρυμματισμένη
  • 2 κούπες φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κούπα κίτρινο τυρί τριμμένο
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τρία αυγά, τα τυριά και το πιπέρι

Βήμα 2

Χωρίζουμε το κανταίφι σε δύο ίσα μέρη και απλώνουμε το ένα μαδώντας το σε ένα λαδωμένο ταψί

Βήμα 3

Ρίχνουμε τη γέμιση και απλώνουμε και το άλλο φύλλο

Βήμα 4

Περιχύνουμε το βούτυρο λιωμένο

Βήμα 5

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα τρία αυγά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος

Βήμα 6

Αδειάζουμε πάνω από την πίτα

Βήμα 7

Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια με ένα μαχαίρι

Βήμα 8

Ψήνουμε για 60 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς

Βήμα 9

Η τυρόπιτα με κανταΐφι και ροκφόρ είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια γέμιση και σε μια πίτα με φύλλο κρούστας
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή