Τυρόπιτα με σφολιάτα φέτα, ανθότυρο, σιμιγδάλι και γιαούρτι

2015-09-30
turopita-me-sfoliata-feta-kai-anthoturo
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 50m

Η τυρόπιτα αυτή που σου στέλνω παρακάω, για μένα είναι η αγαπημένη μου καθώς περιέχει μόνο τα υλικά που εγώ θα ήθελα σε αυτή και την κάνουν τόσο νόστιμη όσο και θρεπτική. Περιέχει σιμιγδάλι, τα τυριά της είναι η φέτα και το ανθότυρο και το φύλλο της είναι με σφολιάτα. Μία πίτα που περιέχει άσπρα τυριά δεν δίνει την έντονη γεύση ούτε είναι τόσο βαριά όσο οι αντίστοιχες τυρόπιτες με τα κίτρινα τυριά. Το αποτέλεσμα της συνταγής είναι εξαιρετικό, μπορείς άφοβα να το σερβίρεις και στα παιδιά σου και είναι ιδανικό για ένα απλό μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα αν το συνοδέψεις με μια δροσιστική σαλάτα με λαχανικά. Καλή μαγειρική και καλή απόλαυση από εμένα.

Υλικά

  • 1 πακέτο σφολιάτας
  • 2 κ.σ. φυτίνη λιωμένη
  • 3 κ.σ. γεμάτες γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • μαργαρίνη για το ταψί και τα φύλλα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 400 γραμ. ανθότυρο
  • 200 γραμ. φέτα τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά παίρνουμε ένα μπωλ, σπάμε το ανθότυρο και ρίχνουμε τη φέτα, το σιμιγδάλι, τη φυτίνη και το αλατοπίπερο.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γιαούτρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί. Όταν το μίγμα είναι έτοιμο το προσθέτουμε στο μίγμα των τυριών και συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα.

Βήμα 3

Παίρνουμε ένα ταψί, το βουτυρώνουμε καλά, στρώνουμε τη σφολιάτα, απλώνουμε τη γέμιση από πάνω, σκεπάζουμε τη δέυτερη σφολιάτα και ένωνουμε καλά τα δύο φύλλα.

Βήμα 4

Τέλος χαράζουμε τα κομμάτια, αλείφουμε με μαργαρίνη, ραντίζουμε λίγο νερό από πάνω και τοποθετούμε την πίτα στον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 30-35 λεπτά.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή