Τυρόπιτα ταψιού με τραχανά και φέτα χωρίς φύλλο

2015-03-23
τυροπιτα με τραχανα χωρις φυλλο
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε τυρόπιτα ταψιού με τραχανά και φέτα χωρίς φύλλο, μια πίτα που μπορείτε να απολαύσετε όλες τις ώρες της ημέρας και είναι ιδανική επιλογή για σνακ ή ελαφρύ γεύμα όταν δεν έχετε πολύ διαθέσιμο χρόνο για μαγείρεμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο φέτα αν θέλετε αν και με την πρόσθεση γραβιέρας το αποτέλεσμα είναι πολύ γευστικό!

Υλικά

  • 1 ποτήρι τραχανάς
  • 3 αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 2 ποτήρια νερό
  • 350 γρ. φέτα
  • 1 κούπα καλαμποκάλευρο
  • 1 κούπα γάλα
  • Μισή κούπα φέτα θρυμματισμένη
  • 5 κουτ.σούπας βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το νερό με αλάτι και τον τραχανά

Βήμα 2

Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά και προσθέτουμε ένα ποτήρι γάλα

Βήμα 3

Ανακατεύουμε για άλλα 10 λεπτά

Βήμα 4

Προσθέτουμε την φέτα τριμμένη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα

Βήμα 5

Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει προσθέτουμε δύο αυγά χτυπημένα

Βήμα 6

Σε ένα μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν, το γάλα και ανακατεύουμε

Βήμα 7

Ρίχνουμε το βούτυρο και μισή κούπα φέτα

Βήμα 8

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το μείγμα όπως στις τάρτες

Βήμα 9

Αδειάζουμε τον τραχανά και ρίχνουμε από πάνω ένα χτυπημένο αυγό

Βήμα 10

Πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και ψήνουμε στους 170-180 για 45 λεπτά

Βήμα 11

Η τυρόπιτα με τραχανά χωρίς φύλλο είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείτε να γαρνίρετε με βασιλικό ή κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας σας
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή