Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι, μανιτάρια και φέτα

2015-11-01
fileto-kotopoulo-gemisto-me-spanaki-kai-feta
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Καλησπέρα αγαπημένες μου φίλες. Για την σημερινή μας συνάντηση, αποφάσισα να προτείνω ένα κλασσικά γευστικό, απλό στην παρασκευή, ελαφρύ και υγιεινό φιλέτο, που θεωρώ έχει πέραση σε κάθε σπιτικό. Θα δούμε λοιπόν το φιλέτο κοτόπουλο, γεμιστό αυτή τη φορά με σπανάκι και φέτα. Είναι δυο γεύσεις που αποφάσισα να χρησιμοποιήσω, το ταίριασμα των οποίων μας δίνει απίθανες γεύσεις, και πιάτα γεμάτα υγεία. Ας μην ξεχνάμε τις θρεπτικές ιδιότητες του σπανακιού, πλούσιο σε σίδηρο και βιταμίνες Α, Β, C, χρήσιμο για την λειτουργία του εντέρου, αλλά και της φέτας, μέσω του πρόβιου γάλακτος. Εάν βέβαια επιθυμείτε ένα φαγητό με λιγότερα λιπαρά, ή δεν σας αρέσει η φέτα σαν τυρί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από την μια ένα τυρί με λιγότερα λιπαρά και θερμίδες, ή να το αφαιρέσετε εντελώς. Ό,τι και να επιλέξετε, θα προσφέρετε σε εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα ένα αξέχαστο γεύμα. Καλή σας απόλαυση!

 

Υλικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές ψιλοκοµµένο µαϊντανό
  • 200 γρ. σπανάκι
  • 100 γρ. φέτα
  • 40 γρ. κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • 200 γρ. φρέσκα µανιτάρια
  • 80 ml λευκό κρασί
  • 50 ml κρέµα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά παίρνουμε τα φιλέτα κοτόπουλα, τα ανοίγουμε με ένα μαχαίρι και τα χτυπάμε ελαφρά. Θρυματίζουμε τη φέτα σε κομμάτια.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο ρίχνουμε το σπανακι αλάτι, πιπέρι, τη φέτα και τα σοτάρουμε.

Βήμα 3

Μόλις είναι έτοιμη η γέμιση, την απλώνουμε στα ανοιγμένα φιλέτα και τα δένουμε πολύ καλά με ένα σπάγγο.

Βήμα 4

Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο ροδίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 16-18 λεπτά.

Βήμα 5

Στο ίδιο τηγάνι αφού βγάλουμε το κοτόπουλο ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια, τα τσιγαρίζουμε σε πολύ δυνατή φωτιά, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Βήμα 6

Τέλος περιχύνουμε το κοτόπουλο με τη σάλστα και σερβίσουμε με τη γαρνιτούρα της αρεσκείας μας.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή