Φιλέτο κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα και αμύγδαλα

2015-09-09
Φιλέτο κοτόπουλο με κόκκινη σάλτσα και αμύγδαλα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια αρκετά ιδιαίτερη και πολύ νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο φιλέτο με κόκκινη σάλτσα και αμύγδαλα θα βρεις παρακάτω. Είναι μια συνταγή του άντρα μου που την φτιάχνω κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά είναι παντός καιρού. Η διαδικασία είναι πως αρχικά τηγανίζουμε το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε μερίδες και στη συνέχεια ρίχνουμε αλεύρι, ντομάτα, ξύδι, σκόρδο και ζάχαρη στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε την σάλτσα με το κοτόπουλο. Στο τέλος τηγανίζουμε τα αμύγδαλα στο βούτυρο και τα βάζουμε στο κοτόπουλο όταν ετοιμαστεί για να έχουμε το τελικό μας πιάτο έτοιμο για να το απολαύσουμε.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο (1 1/2 κιλό)
  • 100 γραμ. λάδι
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά γεμάτη αλεύρι
  • 1 κουταλιά κοφτή αλάτι
  • 3 κουταλιές ξύδι
  • 2 κουταλιές ντομάτα πελτές
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 χούφτα αμύγδαλα κοπανισμένα αξεφλούδιστα
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • λίγο πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες.

Βήμα 2

Το τηγανίζουμε με το λάδι.

Βήμα 3

Το στρώνουμε στην κατσαρόλα.

Βήμα 4

Στο τηγάνι που έχουμε το λάδι, ρίχνουμε το αλεύρι.

Βήμα 5

Το καβουρδίζουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Βήμα 6

Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το ξύδι, το σκόρδο καλά λιωμένο, το πιπέρι και τη ζάχαρη.

Βήμα 7

Ρίχνουμε νερό να σκεπαστεί το κοτόπουλο και το βάζουμε να βράσει.

Βήμα 8

Αν σωθεί το νερό και δεν έχει βράσει καλά, προσθέτουμε λίγο.

Βήμα 9

Όταν βράσει, πρέπει να μείνει μία σάλτσα πηχτή.

Βήμα 10

Βάζουμε το βούτυρο σε τηγάνι και τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε.

Βήμα 11

Τα ρίχνουμε πάνω στο έτοιμο κοτόπουλο μέσα στην κατσαρόλα, κουνώντας 2 - 3 φορές.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή