Φιλέτο κοτόπουλο σε ρολάκια γεμιστά με ζαμπόν και τυρί

2016-01-19
Φιλέτο κοτόπουλο σε ρολάκια γεμιστά με ζαμπόν και τυρί
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 35m

Φτιάξτε το πιο νόστιμο φιλέτο κοτόπουλο σε ρολάκια γεμιστά με ζαμπόν και τυρί ακολουθώντας τη συνταγή που συνηθίζω να φτιάχνω και εγώ για την οικογένεια μου, μιας και τα μικρά μου ξετρελαίνονται με το συγκεκριμένο πιάτο και ειδικά με τα τυράκια που λιώνουν στη γέμιση. Σας την παρουσιάζω λοιπόν φίλες μου αγαπημένες μέσα από τη σελίδα παρακάτω και περιμένω να τη δοκιμάσετε και εσείς μιας και είναι μία πολύ εύκολη, γευστική και οικονομική πρόταση ιδανική για κυρίως πιάτο συνοδευόμενο από ότι τραβάει η όρεξη σας, ενώ μπορεί να αποτελέσει και έναν υπέροχο μεζέ για φίλους και καλεσμένους στο σπίτι. Η διαδικασία εκτέλεσης είναι πολύ απλή μιας και το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να χτυπήσετε ελαφρώς τα φιλέτα με ειδικό σκεύος ώστε να μαλακώσουν, στη συνέχεια να τα γεμίσετε με φέτες  ζαμπόν και τυρί και τέλος να τα σοτάρετε μαζί με κρεμμύδι και να τα αφήσετε να σιγομαγειρευτούν αφού τα σβήσετε με λίγο λευκό κρασί. Φυσικά μην ξεχνάτε ποτέ το κατάλληλο αλατοπίπερο που δίνει την απαραίτητη νοστιμιά στο κάθε πιάτο μας. θα χαρώ να λάβω τα δικά σας προσωπικά σχόλια και εντυπώσεις μέσα από το χώρο που θα βρείτε στο τέλος της σελίδας.

Υλικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 6 φέτες ζαμπόν τη αρεσκείας σας
  • 6 φέτες τυρί της αρεσκείας σας
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • λίγες σταγόνες ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • μπαχάρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα θα πλύνουμε καλά και θα στεγνώσουμε με λίγο απορροφητικό χαρτί το κοτόπουλο μας.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τοποθετούμε κάθε φιλέτο κοτόπουλου ανάμεσα σε δύο κομμάτια μεμβράνης και με ειδικό εργαλείο τα χτυπάμε ελαφρώς να πλατύνουν και να μαλακώσουν.

Βήμα 3

Αμέσως μετά αφαιρούμε την πάνω μεμβράνη και στρώνουμε σε κάθε φιλέτο ζαμπόν και τυρί.

Βήμα 4

Τυλίγουμε σε ρολάκια το κάθε φιλέτο και με τη βοήθεια μίας οδοντογλυφίδας τα καρφώνουμε στο κλείσιμο.

Βήμα 5

Σοτάρουμε το κάθε ένα ρολάκι μαζί με το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και σβήνουμε με λευκό κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Βήμα 6

Σερβίρουμε συνδυάζοντας τα ρολάκια είτε με πουρέ, είτε με ρύζι ή ακόμη και με πατάτες τηγανιτές.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή