Φοινίκια νηστίσιμα γλυκά σιροπιαστά

2015-06-28
Φοινίκια νηστίσιμα γλυκά σιροπιαστά
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια συγκλονιστική συνταγή για να φτιάξεις τα φοινίκια νηστίσιμα γλυκά σιροπιαστά σου παρουσιάζω παρακάτω καθώς την θεωρώ ίσως την καλύτερη συνταγή για φοινίκια από όλες όσες έχω δοκιμάσει. Ο λόγος είναι πως εκτός της χειροποίητης ζύμης και της γέμισης από καρύδια, κανέλα και ζάχαρη, τα φοινίκια αυτά είναι σιροπιαστά και λουσμένα με σιρόπι και μέρος της γέμισης. Είναι πραγματικά εξαιρετικά και εκτός των άλλων είναι και νηστίσιμα οπότε τα δοκιμάζεις όποια εποχή θέλεις και όταν τα γευθείς, στείλε μου τη γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου αν συμφωνείς μαζί μου παρακάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • 1 ποτήρι του νερού λάδι καλό
  • 1 ποτήρι του νερού κρασί αρετσίνωτο άσπρο
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • το ζουμί από μισό λεμόνι
  • αλεύρι όσο σηκώσει για να γίνει μία ζύμη που να μην κολλάει
  • Για τη γέμιση:
  • 400 γραμ. αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα
  • 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 χαρτάκι κανέλα
  • Για το σιρόπι:
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε σε λεκάνη το λάδι, το κρασί, 3 κουταλιές ζάχαρη και τα δουλεύουμε ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα και δουλεύουμε με το μίγμα ώσπου να γίνει μία ζύμη κανονική και να μην κολλάει.

Βήμα 3

Κοντά να τελειώσει, ρίχνουμε το λεμόνι στη ζύμη και συνεχίζουμε να τη δουλεύουμε με το χέρι μας.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε σε σκεύος τα αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα, τη ζάχαρη και την κανέλα.

Βήμα 5

Κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη, σαν μεγάλο καρύδι, την απλώνουμε στην παλάμη μας, βάζουμε μέσα μία γεμάτη κουταλιά του γλυκού γέμιση και την κλείνουμε, δίνοντας σχήμα κουραμπιέ ή οποιοδήποτε άλλο σχήμα θέλουμε.

Βήμα 6

Λαδώνουμε λαμαρίνα ή ταψί, βάζουμε στη σειρά τα φοινίκια, τα τρυπάμε με πιρούνι, για να γίνουν ωραία και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 7

Βράζουμε στο μεταξύ το σιρόπι 5 λεπτά και μόλις βγάλουμε τα φοινίκια από το φούρνο, τα βουτάμε στο σιρόπι, τα βγάζουμε ε τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα, πασπαλιζόντάς τα με τη γέμιση που μας περίσσεψε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή