Φουά γκρα πάπιας

2015-12-24
Φουά γκρα πάπιας
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μία υπέροχη συνταγή για να απολαύσετε το φουά γκρα πάπιας επάνω στο ζεστό ψωμάκι σας, παρουσιάζεται μέσα από την σελίδα που ακολουθεί. Πρόκειται για μία εκλεκτή λιχουδιά φτιαγμένη από συκώτι πάπιας η οποία έχει υποστεί ειδικά πάχυνση, μία τεχνική που χρονολογείται πολλά έτη πίσω. Η γεύση του φουά γκρα πάπιας είναι λεπτή και βουτυρώδης ουσιαστικά γήινη θα τη χαρακτήριζα και συνοδεύει απίθανα ορισμένα από τα ζεστά σας τρόφιμα.Η προέλευση του συγκεκριμένου εδέσματος έχει τις ρίζες της στη Γαλλία ενώ θα το δούμε να συμπεριλαμβάνετε στα menu των διασημότερων εστιατορίων στον κόσμο. Η συνταγή μου τώρα είναι ιδιαίτερα εύκολη, γρήγορη και μπορεί να καταναλωθεί σε διάστημα και μίας εβδομάδας από τη μέρα που θα τη φτιάξεται. Μάλιστα είναι ένα πολύ ωραίο και ευπαρουσίαστο πιάτο για τις ημέρες των γιορτών. Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε!

Υλικά

  • 2 κομμάτια φουά γκρα των 400 γραμ. περίπου
  • χοντρό αλάτι
  • μείγμα μπαχαρικών
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 1/2 σφηνάκι κονιάκ

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα ετοιμάζουμε τη μαρινάδα μας αναμειγνύοντας καλά σε ένα μόλ το αλκόολ με το αλάτι, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά, δηλαδή όλων των υλικών πλην του φουά γκρα.

Βήμα 2

Αφού λοιπόν χωρίσουμε και τους δύο λοβούς από κάθε κομμάτι φουά γκρα τοποθετούμε τα κομμάτια στο μπολ με τη μαρινάδα έτσι ώστε να καλύπτονται από αυτή.

Βήμα 3

Κλείνουμε αεροστεγώς το μπόλ και το αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες, περίπου 8 προκειμένου να μαριναριστούν πολύ καλά τα κομμάτια φουά γκρα.

Βήμα 4

Αφού μαριναριστεί καλά το φουά γκρα μας το βγάζουμε από το ψυεγίο και τοποθετούμε σε μία τερίνα αρχικά το μεγάλο λοβό κατόπιν τους δυο μικρότερους και τέλος τον άλλο μεγάλο.

Βήμα 5

Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 70 βαθμούς σε καλά προθερμασμένο φούρνο, τοποθετώντας το σκεύος μας εντός ενός ταψιού γεμάτο με νερό που έχουμε προηγουμένως τοποθετήσει κάτω κάτω στο φούρνο.

Βήμα 6

Σερβίρουμε με ζεστό ψωμάκι.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή