Φρουί γλασέ αχλάδι

2015-12-15
Φρουί γλασέ αχλάδι
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Μέσα από την παρακάτω σελίδα σας παραθέτω την πολύ αγαπημένη μου συνταγή που δεν είναι άλλη από σπιτικά φρουί γλασέ αχλάδι. Αν είστε και εσείς λοιπόν λάτρεις αυτής της γλυκιάς λιχουδιάς ή ακόμη αν τη χρησιμοποιείτε συχνά σε γλυκά όπως εγώ που βάζω μία μικρή ποσότητα φρουί γλασέ σε τούρτες και κέϊκ τότε μην χάσετε αυτή μου την πρόταση. Φυσικά η διαδικασία εκτέλεσης είναι εύκολη αλλά λιγάκι χρονοβόρα συνεπώς θα χρειαστεί την υπομονή σας. Πιστέψτε με όμως φίλες μου αξίζει τον κόπο όταν πρόκειται για κάτι τόσο λαχταριστό, φρέσκο, σπιτικά φτιαγμένο με αγνά υλικά της επιλογής σας. Εγώ εδώ χρησιμοποιώ αχλάδι επειδή μου αρέσει φοβερά σαν φρούτο αλλά εσείς μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια ακριβώς διαδικασία με οποιοδήποτε φρούτο της επιλογής σας. Τα υλικά λοιπόν απλά και οικονομικά η διαδικασία εύκολη αλλά ελαφρώς χρονοβόρα και το αποτέλεσμα τέλειο πιστέψτε με. Δοκιμάστε την πρόταση μου και είμαι πάντα στη διάθεση σας για τυχόν απορίες και ερωτήσεις μέσα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας. Καλή επιτυχία.

Υλικά

  • 300 γραμ. αχλάδια μικρά
  • 4 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες σιρόπι γλυκόζης

Διαδικασία

Βήμα 1

Πριν ξεκινήσουμε την όλη διαδικασία θα πρέπει να καθαρίσουμε τα φρούτα μας κρατώντας αν θέλουμε μόνο το κοτσανάκι για ομορφιά.

Βήμα 2

Αμέσως μετά καλύπτουμε τον πάτο μίας κατσαρόλα ςμε τα φρούτα μας, τα καλύπτουμε με νερό και σιγοβράζουμε για λίγη ώρα μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 3

Στη συνέχεια αφού μεταφέρουμε με μία κουτάλα τα φρούτα σε ένα πιατάκι χύνουμε το νερό εκτός από 1 κούπα, προσθέτουμε και τη μισή κούπα ζάχαρη μαζί με το σιρόπι γλυκόζης και σιγοβράζουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα σιρόπι με το οποίο θα περιχύσουμε τα φρούτα μας αργότερα και θα τα αφήσουμε μέσα σε αυτό για μία ολόκληρη νύχτα.

Βήμα 4

Την επόμενη ημέρα χύνουμε το σιρόπι από τα φρούτα και δημιουργούμε ένα εκ νέου με το οπίο θα περιχύσουμε και πάλι τα φρούτα αφήνοντας τα και πάλι για μία ολόκληρη νύχτα έτσι.

Βήμα 5

Η διαδικασία γενικά επαναλαμβάνεται μέχρι να τελειώσει η ζάχαρη δηλαδή 4 νύχτες συνολικά.

Βήμα 6

Την τελευταία ημέρα θα χύσουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα, θα το σιγοβράσουμε και θα προσθέσουμε και τα φρούτα να σιγοβράσουν για μερικά λεπτά.

Βήμα 7

Τέλος αφήνουμε τα φρούτα μας μέσα στο σιρόπι για μία ημέρα προκειμένου να ρουφήξουν όσο θέλουν από αυτό και στη συνέχεια επαναλαμβάνουμε την παραπάνω διαδικασία ακόμη μία φορά.

Βήμα 8

Τα φρούτα μας θα είναι έτοιμα γλασαρισμένα όταν αφού ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία τα τοποθετήσουμε στο φούρνο ψήνοντας τα για ελάχιστη ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά ώστε να μην είναι κολλώδης η επιφάνεια τους πια. Φυλλάσονται σε αεροστεγές βάζο και σε δροσερό μέρος.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή