Χαλβάς Γιαννιώτικος Φαρσάλων με κορν φλάουρ και χωρίς λάδι

2015-02-20
Χαλβάς Γιαννιώτικος Φαρσάλων με κορν φλάουρ και χωρίς λάδι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Ένα πολύ δροστιστικό καλοκαιρινό κυρίως γλυκό για να φτιάξεις χαλβά Γιαννιώτικο Φαρσάλων με κορν φλάουρ και χωρίς λάδι σου παρουσιάζω παρακάτω όπως το φτιάχνουν οι νοικοκυρές στην περιοχή της Ηπείρου, της Πάργας και των Ιωαννίνων. Το γλυκό είναι παραλλαγή του χαλβά φαρσάλων και είναι μια από τις πιο νόστιμες προτάσεις για χαλβά που σου παρουσιάζουμε. Συνδυάζεται εξαιρετικά με πράσινο μήλο και σου προτείνω να μαγειρέψεις το γλυκό και για ότι διευκρίνηση ή ερώτηση χρειάζεσαι, επικοινώνησε μαζί μου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 2 1/2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 1 κουτί μεγάλο κόρν φλάουρ (περίπου 10 κουταλιές της σούπας γεμάτες)
  • 1 βιτάμ μικρό
  • 2 χαρτάκια βανίλια άρωμα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα, λίγο καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 4 ή 4 1/2 ποτήρια του νερού νερό
  • κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε κατσαρόλα.

Βήμα 2

Βάζοντας την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το ένα μετά το άλλο το νερό, το βιτάμ, τη βανίλια και τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας συνεχώς.

Βήμα 3

Όταν το μίγμα πήξει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το βάζουμε σε φόρμα ή ταψί.

Βήμα 4

Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.

Βήμα 5

Όταν το ξεφορμάρουμε, το πασπαλίζουμε με κανέλα.

Αν έφτιαξες αυτή τη συνταγή στείλε μας την γνώμη σου για το αποτέλεσμα στα σχόλια παρακάτω στη σελίδα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή