Χαλβάς Θεσσαλονίκης με λάδι και αλεύρι στο τηγάνι

2015-02-18
Χαλβάς Θεσσαλονίκης με λάδι και αλεύρι στο τηγάνι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Σου στέλνω μια εξαιρετική συνταγή για να φτιάξεις χαλβά Θεσσαλονίκης με λάδι και αλεύρι στο τηγάνι όπως τον φτιάχνει η κουμπάρα μου. Η πρόταση είναι μια διαφορετική συνταγή από τις συνηθισμένες που θα βρεις για χαλβά καθώς η βάση της είναι το αλεύρι, η γεύση της προέρχεται από την καρυδόψυχα και το σιρόπι στο οποίο δεν βάζει μέλι αλλά το κάνει με ζάχαρη και η όλη εκτέλεση της συνταγής γίνεται στο τηγάνι. Σου συνιστώ να την δοκιμάσεις και να την μαγειρέψεις και για οποιαδήποτε διευκρίνηση χρειαστείς είμαι στη διάθεση σου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 ποτήρι λάδι
  • 2 ποτήρια αλεύρι
  • 1 φακελάκι κανέλα
  • Για το σιρόπι:
  • 3 ποτήρια νερό
  • 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • Για το πασπάλισμα:
  • τριμμένη καρυδόψιχα

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το λάδι, ρίχνουμε μέσα λίγο - λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με την κανέλα και γυρίζουμε σε σιγανή φωτιά με ξύλινο κουτάλι, ωσότου το αλεύρι πάρει ένα χρώμα καφέ σκούρο.

Βήμα 2

Ετοιμάζουμε στο μεταξύ σε άλλη κατσαρόλα το σιρόπι και το ρίχνουμε καυτό στο αλεύρι, ανακατεύοντας το χαλβά μέχρι να πήξει.

Βήμα 3

Αμέσως μετά τον κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Όταν κρυώσει λίγο, τον βάζουμε σε μικρά φορμάκια που τα ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.

Βήμα 5

Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με καρυδόψιχα τριμμένη.

Αν έφτιαξες τον χαλβά Θεσσαλονίκης με λάδι και αλεύρι στο τηγάνι στείλε μας τις εντυπώσεις σου και αν ήταν τόσο νόστιμος όσο φαίνεται.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή