Χαλβάς με σιμιγδάλι, αμύγδαλα και κανέλα βραστός

2015-03-06
Χαλβάς με σιμιγδάλι, αμύγδαλα και κανέλα βραστός
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Σου αποστέλνω μια πολύ νόστιμη και κλασική συνταγή για χαλβά με σιμιγδάλι, αμύγδαλα και κανέλα βραστό όπως την μαγειρεύουν στην Μυτιλήνη της Λέσβου. Η πρόταση αυτή είναι μια εκδοχή θα έλεγε κανείς της κλασικής συνταγής για χαλβά που βρίσκουμε πλέον σε διάφορα μέρη, ζαχαροπλαστεία και εκπομπές, παρ’όλο που είναι ιδιαίτερα παλιά. Η παρασκευή της ιδανικά γίνεται με χοντρό σιμιγδάλι και η γεύσης της δένει με την παρουσία του αμύγδαλου, του σιροπιού και της κανέλας. Σου προτείνω να την φτιάξεις και να την γευτείς σαν το κλασικό σαρακοστιανό γλυκό, διότι ας μην ξεχνάμε πως όσο λάιτ και να είναι μια συνταγή για χαλβά, παραμένει αρκετά παχυντική.

Υλικά

  • μισό κιλό σιμιγδάλι χοντρό (Νο 4)
  • 3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι λάδι
  • λίγα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 1 μασούρι κανέλα
  • κανέλα τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι σε κατσαρόλα και το καβουρδίζουμε μαζί με το λάδι και τα αμύγδαλα.

Βήμα 2

Αφού κοκκινίσουν, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Βράζουμε σε άλλη κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και 1 μασούρι κανέλα.

Βήμα 4

Όταν δέσει το σιρόπι, ζεστό όπως είναι, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα που είναι το σιμιγδάλι.

Βήμα 5

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε το χαλβά 2 - 3 λεπτά, αφού τον ανακατέψουμε λίγο.

Βήμα 6

Τον κατεβάζουμε από τη φωτιά και τον σερβίρουμε σε μπώλ ή φορμίτσες, πασπαλίζοντάς τον με λίγη κανέλα τριμμένη.

Αν μαγείρεψες τον χαλβά με σιμιγδάλι και αμύγδαλα στείλε μας τη γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή