Χαλβάς σιμιγδαλένιος με βούτυρο στο φούρνο

2015-02-04
Χαλβάς με σιμιγδάλι και βούτυρο στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Σου στέλνω μια παραδοσιακή Θεσσαλική σπεσιαλιτέ για να φτιάξεις χαλβά σιμιγδαλένιο με βούτυρο στο φούρνο όπως την μαγειρεύουμε εμείς στην Λάρισα. Η πρόταση αυτή είναι πολύ νόστιμη και απλή για τον χαλβά, καθώς είναι σιμιγδαλένιος και περιέχει βούτυρο και αμύδγαλα. Είναι μια από τις δεκάδες προτάσεις για χαλβά που μπορείς να βρεις στον ιστότοπο μας και σου προτείνω να την δοκιμάσεις και για όποια διευκρίνηση χρειαστείς είμαι στη διάθεση σου για να απαντήσω στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • Για τη ζύμη
  • 180 γραμ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 325 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 ποτήρι του νερού αμύγδαλα ψίχα
  • 325 γραμ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • Για το σιρόπι
  • 325 γραμ. ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρι νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε το βούτυρο με 325 γαρμ. ζάχαρη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, την κανέλα, τα αμύγδαλα και το σιμιγδάλι.

Βήμα 3

Τα δουλεύουμε όλα μαζί καλά, να γίνουν ένα μίγμα ομοιόμορφο.

Βήμα 4

Γυρίζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνειά του, να γίνει παντού ισόπαχη η στρώση.

Βήμα 5

Φουρνίζουμε το ταψί και ψήνουμε το χαλβά μας (σε μέτριο φούρνο).

Βήμα 6

Όταν τον βγάλουμε από το φούρνο, τον κόβουμε σε μπακλαβωτά κομμάτια και τον περιχύνουμε με σιρόπι.

Δοκίμασες τον χαλβά φούρνου; Στείλε μας τις εντυπώσεις σου παρακάτω.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή