Χαλβάς φαρσάλων εύκολος με φρέσκο βούτυρο

2015-03-04
Χαλβάς φαρσάλων εύκολος με φρέσκο βούτυρο
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Σου παρουσιάζω μια εκπληκτική συνταγή παραδοσιακή από τα Φάρσαλα για να φτιάξεις χαλβά φαρσάλων εύκολο με φρέσκο βούτυρο σαν το κλασικό σαρακοστιανό γλυκό σου. Είναι μια κλασική συνταγή για χαλβά με την διαφορά ότι πρόκειται για τον χαλβά Φαρσάλων. Η συνταγή που σου στέλνω γίνεται μόνο σε κατσαρόλα με στρογγυλό πυθμένα και σου προτείνω να την δοκιμάσεις και για οποιαδήποτε διευκρίνηση χρειαστείς είμαι στη διάθεση σου να απαντήσω αν επικοινωνήσεις μαζί μου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • μισό κιλό νισεστές
  • 1 ποτήρι του νερού βούτυρο
  • 5 ποτήρια νερό
  • αμύγδαλα ξεφλουδισμένα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη σε κατσαρόλα με στρογγυλό πυθμένα, να κοκκινίσει.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το νερό την υπόλοιπη ζάχαρη και τα άλλα υλικά μαζί και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει το μίγμα, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Βήμα 3

Όταν πήξει, το μεταφέρουμε στο ταψί και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη χοντρή.

Έφτιαξες τον χαλβά Φαρσάλων με φρέσκο βούτυρο; Στείλε μας τις εντυπώσεις και τις παρατηρήσεις σου παρακάτω στη σελίδα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή